Foto: Shutterstock

Ģimenē, kurā aug bērni, krāšņa un jautra ballīte kopā ar saviem vienaudžiem ir teju ikviena vārda vai dzimšanas dienas gaviļnieka sapnis. Bērniem šis notikums ir gaidīts un raisa patiesu sajūsmu, jo var uzaicināt draugus, ēst gardumus un rotaļāties. "Rimi" gardēži Signe Meirāne un Normunds Baranovskis dalās ar savu pieredzi un vērtīgiem ieteikumiem bērnu ballīšu rīkošanā.

Dāvana gaviļniekam

Noteikti jau laicīgi, pirms svinībām, gaviļniekam ir jāsarūpē dāvana. Iespējams, viņš jau neapzināti ir izpaudis savu viskvēlāko vēlēšanos pēc kādas rotaļlietas, ko noskatījis veikalā. Ja vēlies bērnam sagādāt kādu lielāku dāvanu, vienmēr ir iespēja aicināt radus pievienoties tās iegādē. Kad jubilārs ir apsveikts, saņemtās dāvanas var izsaiņot gan svinību laikā, gan pēc tam, lai nesakārdinātu un nesarūgtinātu citus bērnus vai neizraisītu strīdus.

Ballītes tematika

Bērniem ir plaša iztēle, un viņiem vienmēr patīk pārģērbties, iejūtoties kāda iecienīta multfilmu varoņa vai dzīvnieka tēlā. Tāpēc, lai padarītu svinības oriģinālākas un vēl jautrākas, svinībām var piešķirt īpašu tematiku. Meirāne uzskata: "Izvēloties ballītes tematiku, svarīgi ņemt vērā bērnu vecumu un intereses, un ļaut bērniem pašiem izvēlēties kādu no vairākām tēmām. Vēl nozīmīgs faktors tematikas izvēlē ir – vai uz ballīti nāks tikai meitenes, tikai zēni vai arī abi. Atbilstoši tematikai un bērnu vecumam var piemeklēt arī uzkodas un našķus, bet nevajag pārcensties ar ēdiena daudzumu."

Pirms ballītes noteikti jāpiemeklē nepieciešamie dekori, ballīšu aksesuāri un, protams, jāpadomā arī par tērpu. Bērnu ballīšu atmosfērā vienmēr iederas tādi rotājumi kā baloni, interesanti dzērienu salmiņi, papīra cepures un krāsainās svētku svilpes, savukārt citus dekorus var piemeklēt atbilstoši izvēlētajai tematikai. Ne vienmēr vecākiem rotājumi ir jāgatavo pašiem, jo veikalos ir atrodams plašs piedāvājumu klāsts.

Svētku galds

Dzimšanas diena vai vārda diena - bez dažādiem kārumiem neiztikt. Uzkodām un ēdieniem, ar ko bērni našķosies brīžos starp atrakcijām un rotaļām, ir jābūt veselīgām, interesantām un pats galvenais – garšīgām. "Bērni lielu uzmanību pievērš ēdiena izskatam, un tas bieži vien arī ir iemesls viņu izvēlei – ēst vai neēst. Izvēloties ēdienu bērnu ballītes svētku galdam, noteikti iegādājies viņiem zināmus produktus. Bērniem garšos dažādi augļi, sagriezti strēmelītēs, pasniegti kopā ar uz jogurta, krējuma vai, piemēram, avokado bāzes gatavotas mērcītes. Atpūtas brīžos viņiem patiks uzkost arī augļus vai saceptus mīklas pirkstiņus. Vari pagatavot arī picu – tā bērniem vienmēr ir cieņā. Toties, ja esi ieplānojis ballīti, kur mazie viesi arī paši piedalās ēst gatavošanā, tad izcils risinājums būs veselīgie smūtiji. Sagatavo sastāvdaļas un ļauj bērniem tos pašiem pagatavot. Jautra izklaide un našķošanās vienlaikus. Bet noteikti neaizmirsti par galveno – gaisīgu un vieglu svētku torti!" teic Baranovskis.

Spēles un aktivitātes

Viena no svarīgākajām bērnu ballītes sastāvdaļām ir spēles un dažādas aktivitātes, lai viesiem būtu interesanti un jautri. Vēlams par tām padomāt jau pirms svinībām, jo, iespējams, kādai izklaidei būs nepieciešami ballīšu aksesuāri vai kas cits. Bērni priecāsies, ja kādā spēlē iesaistīsies arī pieaugušie, vai nu bērna vecāki, vai arī vecākie brāļi un māsas, kuri mazos svinētājus var pieskatīt un palīdzēt noorganizēt spēles. Svarīgi, lai spēles ir daudz un dažādas. Viesus izdosies iepriecināt, ja papildus aktivitātēm parūpēsieties arī par nelielām dāvaniņām visiem, kas piedalījās.

Ielūgumi

"Ir divas iespējas – ielūgumu gatavot pašiem kopā ar bērniem, vai arī to uzticēt kādam citam. Mēs ģimenē vienmēr ielūgumus taisām paši. Ir bērni, kuri paši ļoti grib iesaistīties ielūgumu tapšanā, kaut ko uzzīmējot un ierakstot, - to vajag ļaut. Iespējams, tas nebūs ideāls, bet tā tomēr ir bērnu ballīte. Galvenais, lai ielūgums ir tematikai, garastāvoklim un gadalaikam atbilstošs. Ja tā būs tējas ballīte, pie ielūguma var piestiprināt tējas maisiņu vai atraktīvi iesaiņotu cepumiņu," stāsta Meirāne. Der atcerēties, ka ielūgumā jāietver tikai svarīgākā informācija, piemēram, adresāts, aicinājums uz konkrētu pasākumu, norises vieta un laiks, tematika, kā arī aicinātāja vārds. Ielūgumus var nodot viesiem, nosūtot tos pa pastu vai arī atdodot personīgi bērnudārzā vai skolā, neaizmirstot par svinībām informēt arī viesu vecākus.

Gardēži atgādina, ka tagad "Mans Rimi" kartes īpašniekiem iespējams saņemt īpašas atlaides savu bērnu jubilejās, piemēram, var saņemt 30 procentu atlaidi rotaļlietām. Ja pašiem nav laika gatavot, tad "Rimi" veikalos bērnu jubilejās var saņemt 15 procentu atlaidi tortēm, saldumiem un kulinārijai, kā arī 20 procentu atlaidi augļiem. Īpašajiem piedāvājumiem var pieteikt bērnus līdz 16 gadu vecumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!