Pianists un komponists Vestards Šimkus un viņa sieva operdziedātāja Elīna Šimkus 1. decembrī kļuvuši par vecākiem. Viņš raidījumam "Māmiņu Klubs" atklāj, kā jūtas tēva lomā un to, ka, viņaprāt, cilvēks tēva lomu noskatās no saviem vecākiem.

Viņš atzīst, ka cilvēkam ir grūti iztēloties, kā ir būt par tēti, līdz viņš par tādu kļūst. "Es savās domās emocionāli tam biju briedis un gatavojies līdz tam, bet realitāte, protams, pārspēj jebko, ko es biju iedomājies," raidījumam stāsta Šimkus. Viņš atklāj, ka līdzīgi ir arī ar spēcīgo vecāku mīlestību pret bērnu, ko, pēc pianista vārdiem, cilvēks var atklāt tikai tad, kad viņam ir bērns. Komponists piebilst, ka tikai tad, kad paši izjūtam šīs spēcīgās jūtas, spējam saprast to mīlestību, ko vecāki mums reiz ir dāvājuši: "Tad tu saproti, ka ir tava kārta dot šo mīlestības dāvanu savam bērnam, un iepazīt mīlestību no otras puses."

"Tēva loma ir tā lieta, ko cilvēki noskatās," ar saviem uzskatiem dalās Šimkus. Pianists atklāj, ka, viņam augot, tēvs viņa audzināšanā esot iesaistījies tikpat aktīvi kā māte – vienmēr bijis klātesošs ar savu klātbūtni, padomu un mīlestību. "Tas ir kaut kas, ko es esmu noskatījies no saviem vecākiem un sava tēta, un izjūtu kā tādu normu un pašsaprotamu lietu, kas noteikti ir jānodod tālāk savam dēlam," stāsta Šimkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!