Foto: Publicitātes attēli
Īpašs maks, kas aizsargā bezkontakta maksājumu kartes, veste velosipēdistiem, kas parāda pagrieziena signālu, aplikācija neredzīgajiem, kas droši izvada cauri pilsētai – tie ir tikai daži no inovatīviem produktiem, ko starptautiskā skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) festivāla "International Student Company Festival" pasākumā "Cits Bazārs" piedāvās jaunieši no 15 Eiropas valstīm.

Tirgošanās norisināsies trešdien, 10. aprīlī, no pulksten 11 līdz 16.30 tirdzniecības centrā "Domina Shopping". Festivālu Rīgā jau 11. gadu organizē Latvijas izglītības organizācija "Junior Achievement Latvia" (JA Latvia).

"Vairākus gadus organizējot pasākumus skolēnu mācību uzņēmumiem, esmu pārliecinājies, ka Latvijā ir talantīgi, uzņēmīgi un varoši jaunieši, kas raisa ticību uzņēmējdarbības nākotnei valstī. Ņemot vērā, ka brīvā tirgus un vispārējas mobilitātes apstākļos ikvienam uzņēmējam ir jādomā, kā padarīt savu produkciju interesantu visai pasaulei, ar šādu starptautisku pasākumu palīdzību mēs sniedzam jauniešiem unikālu iespēju uzzināt, kā bizness tiek veidots ārpus Latvijas. Viņiem ir iespējams iepazīt tirgus noteikumus un nianses citās valstīs, lai spētu pielāgot savus produktus eksportam, kā arī dibināt vērtīgus kontaktus, kas var būt noderīgi arī pēc mācību beigām," norāda JA Latvia valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Foto: Publicitātes attēli

Festivālā starp 100 skolēnu uzņēmumu stendiem būs atrodami arī Latvijas skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) ar savu produkciju. Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas SMU "Bubble's Bakery", kas piedāvā aromātiskas un ekoloģiskas ziepes saldumu formā. Talsu Valsts ģimnāzijas SMU "Beige Gold", kas no Latvijas kviešu salmiem ražo vannas sūkļus. Valmieras tehnikuma komanda "Smart Trailer", kura izstrādājusi gaismu sistēmu ar radioviļņiem automašīnu piekabēm. Rīgas Franču liceja SMU "Wheelift" ar multifunkcionālu sporta ekipējuma novietni. Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas un Jelgavas Valsts ģimnāzijas apvienotā komanda "Gar Events", kas organizē telpu orientēšanās pasākumus. Āgenskalna Valsts ģimnāzijas SMU "Circulus", kuri radījuši inovatīvu cirkuli, kā arī Daugavpils Krievu liceja pārstāvju "Burbuļu Fabrika", kuru piedāvājumā ir visdažādākā ziepju produkcija.

"Cits Bazārs" laikā skolēnu veikumu izvērtēs īpaši izveidota biznesa profesionāļu un akadēmisko spēku komanda, izvēloties labākos kategorijās Inovatīva biznesa ideja, Sociāli atbildīgs bizness, Labākā pārdošanas komanda, Labākais stends, Labākā video reklāma un 2019. gada labākais SMU. Festivāla galveno uzvarētāju, kas tiks atzīts par 2019. gada labāko SMU, noteiks pēc lielākā visās kategorijās saņemto punktu skaita.

Starptautiskais SMU festivāls Rīgā norisināsies divas dienas. Tas tiks atklāts ar konferenci Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā, kurā piedalīsies projektā iesaistītie skolēni un pedagogi, veidojot savstarpējos kontaktus un daloties uzņēmējdarbības veicināšanas pieredzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!