Modele Ginta Lapiņa raidījumā "Starp mums runājot" atklāj, ka "MeToo" kustība un ar to saistīti gadījumi notiek arī modes pasaulē, taču viņai šajā ziņā esot paveicies: "Man nav bijusi tāda situācija."

Lapiņa atzīst, ka viņai ir piedāvāts piedalīties šajā iniciatīvā, taču sieviete īsti nevarot, jo nav tādas pieredzes, ar ko dalīties. Taujāta par to, ko Lapiņa dara pareizi, jo ikdienas aktīvajā darbā nav saskārusies ar kāda veida uzmākšanos vai, piemēram, aicinājumu atkailināties, modele norāda: "Es domāju, ka ir bijušas dīvainas situācijas, bet viņu nav bijis daudz. Manuprāt, svarīgi ir to sarunu pārvērst jokā."

Ginta Lapiņa min piemēru, kad kādai modelei pēc foto sesijas tiek piedāvāts to turpināt atkailinātākā veidā – viens no variantiem ir censties šo piedāvājumu pārvērst jokā, aizbildinoties: "Es šodien slikti izskatos." Lapiņa teic: "Tikai pasmaidi, jo tādā veidā tu nolīdzini situāciju." Viņa uzsver, ka pēc šādiem gadījumiem modes pasaulē ir jāziņo savai aģentūrai – klusēšana situāciju nekādā veidā neuzlabos.

"MeToo" kustība dibināta 2006. gadā ar mērķi atbalstīt tos, kas kādā veidā cietuši no seksuālas vardarbības. Pirms laika aktuālā iniciatīva guvusi pasaules rezonansi, kad par seksuālu uzmākšanos un uzbrukumiem pie atbildības saukts Holivudā pazīstamais producents Hārvijs Vainstīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!