Mazie mākslinieki brīžiem tik sparīgi cenšas radīt kādu jaunu zīmējumu vai izkrāsot krāsojamo grāmatu, ka vaska krītiņi mēdz salūzt. Tieši tas pats notiek no to biežas lietošanas, kad vienkārši tie pamazām izbeidzas un paliek vien mazi galiņi, kurus lāga nevar saturēt pirkstiņos. Mest ārā? Protams, var jau būt gana izšķērdīgs, bet var arī iedot krītiņiem otru dzīvi. Kā? Skaties video!

Ja mājās ir iekrājusies kāda kaudzīte salūzušu krītiņu, vispirms tos sašķiro pa krāsām. Tad ar kādu cietāku priekšmetu tos sasmalcini. Pēc tam paņem silikona cepamo formu – derēs dažādas, bet, lai interesantāk bērniem, būtu jauki, ja formiņas būtu lācīša, zaķīša vai citā interesantā veidolā.

Katrā formiņā saber vienas krāsas krītiņu drumstalas. Kad šis darbiņš padarīts, liec formu cepeškrāsnī un seko līdzi tam, kad krītiņi formā būs izkusuši, veidojot mīkstu, viendabīgu masu. Tad var ņemt ārā un ļaut atdzist, masai sacietēt.

Un tagad pats patīkamākais brīdis – izņem no formiņām gluži jaunus krītiņus un pasniedz mazajam māksliniekam, lai atkal top jauni darbi. Nebija nemaz tik ilgi un sarežģīti, vai ne? Iešana uz veikalu gan jau prasītu lielākus resursus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!