Mode nepārtraukti mainās. Ko valkāja Viduslaikos dzīvojošie? Kurā gadsimtā bija augstpapēžu kurpju uzvaras gājiens? Vai zināji, ka tās valkāja ne tikai sievietes, bet arī vīrieši un pat bērni!? Ko modē ienesa hipiju laiki? Pasaulē garākā kāzu kleita ir trīs kilometrus gara, un to šuva 100 dienas. Šos interesantos faktus un praktisku eksperimentu, kā pašam radīt stilīgu t-kreklu, video stāsta raidījuma "ZinZINOO" vadītājs Marģers.

Kādreiz mode pieejama tikai bagātiem cilvēkiem, parastiem ļaudīm mode nebija ikdienas temats. Tad, kad sākās plašāka ražošana, mode ieinteresēja arī plašāku sabiedrību. Un te nu mēs esam – šodien, kad viss ir pieejams.

Modes laboratorijā pagatavo pats savu t-kreklu. Tam tev būs nepieciešams balts t-krekls, krītiņi, zīmulis, lapa, kreppapīrs un gludeklis. Kas jādara, skaties video, bet zini, ka tev nebūs nepieciešama visa diena, lai tiktu pie jauna krekla, darbinu varēsi paveikt nieka astoņās minūtēs.

"Cālis" sadarbībā ar LMT aicina noskatīties izklaidējoši izglītojošu raidījumu ZinZINOO zinātkāriem bērniem un jauniešiem. Šoreiz "ZinZINOO" vadītājs Marģers pastāstīs, kā mode ir mainījusies gadsimtu gaitā, bet raidījuma mazie eksperti šoreiz paši būs stilisti un ietērps bijušos Latvijas Valsts prezidentus pēc savas gaumes.

Raidījumu veido Zinātkāres centra "ZINOO" speciālisti. Zinātkāros prātus pirmajā sezonā izaicinās 25 raidījumi, ik nedēļu piedāvājot divas atklājumiem bagātas sērijas ar iespaidīgiem zinātniskiem eksperimentiem, smieklīgiem jokiem un pavisam nopietnām sarunām par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē.

Skaties ZinZINOO arī LMT viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!