Foto: Shutterstock
Aktīvi un radoši jaunieši aicināti piedalīties ideju konkursā "Biznesa nakts", kura ietvaros dalībnieku komandām 24 stundu laikā jāsagatavo biznesa plāns kādai iecerei. Vidusskolēniem būs iespēja idejas apspriest ar pieredzējušiem uzņēmējiem, kā arī pretendēt uz balvām tās attīstīšanai.

Konkursa ideja autore, Biznesa augstskolas "Turība" Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Zane Driņķe, aicinot jauniešus piedalīties, uzsver: "Jebkura ideja ir laba, pat ja sākumā šķiet, ka neizdosies. Ir jāmēģina, jo neatlaidība ir panākumu atslēga veiksmīgai uzņēmējdarbībai. Jo vairāk ideju, jo lielāka iespēja uzvarēt! Lai gūtu panākumus, ir jāstrādā - nekas nenotiks pats no sevis. Ir jānotic sev, savām idejām un jāķeras pie to realizēšanas. "Biznesa nakts" ir lieliska iespēja jaunam sākumam. Tā ir iespēja parādīt, uzzināt, mācīties un diskutēt gan ar saviem vienaudžiem, gan jomas profesionāļiem."

Vidusskolēnu konkurss "Biznesa nakts" šogad norisināsies no 25. līdz 26. janvārim Biznesa augstskolas "Turība" Biznesa inkubatora telpās. Pasākuma atklāšana notiks 25. janvārī pulksten 10, bet noslēgums - 26. janvārī pulksten 12.30, kad norisināsies svinīgā apbalvošana. Rezultātus klātienē izvērtēs žūrija, dalība vidusskolēniem ir bezmaksas.

"Biznesa nakts" organizatori parūpēsies par atmosfēru un enerģiju veicinošu cienastu visas nakts garumā, kā arī atspirdzinošu rīta rosmi konkursa otrās dienas rītā. Pieteikums jāiesniedz līdz 16. janvāra pulksten 23, aizpildot konkursa anketu. Komandas sastāvā var būt 2-3 dalībnieki vecumā no 16 gadiem, kuri mācās 10.-12. klasē. Komandas, kuras būs ieguvušas tiesības startēt konkursā, tiks paziņotas 17. janvārī augstskolas mājaslapā. Vairāk par "Biznesa nakts" noteikumiem iespējams uzzināt, iepazīstoties ar konkursa nolikumu.

Galvenā balva uzvarētāju komandai ir 500 eiro prēmija no "Swedbank", kas noderēs idejas realizēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!