Foto: Shutterstock
Meitenei no Taizemes, kura Latvijā ieradās, izmantojot "AFS Latvija" programmas piedāvājumu, un uzturējās viesģimenē, piemeklēta cita ģimene.

Apmaiņas bērna problēmas publiski kļuva zināmas pēc intervijas, kuru šī viesģimene sniedza, un kurā paustais ģimenes vērtējums situācijai raisīja tik krasu sabiedrības sašutumu, ka portāla "Cālis.lv", kurā intervija bija publicēta, redakcija nekavējoties dzēsa šo publikāciju, apzinoties, ka publikācija bija pretrunā ar žurnālistiskās profesionalitātes un ētikas apsvērumiem.

Savukārt "AFS Latvija" nāca klajā ar savu paziņojumu:

"AFS ir starptautiska, brīvprātīgo, nevalstiska, bezpeļņas organizācija, kas nodrošina starpkultūru mācību iespējas visā pasaulē, lai palīdzētu cilvēkiem attīstīt zināšanas, prasmes un sapratni, kas nepieciešami taisnīgākas un mierpilnākas pasaules veidošanai. Visa mūsu darbība vērsta uz to, lai dažādu kultūru pārstāvjiem būtu iespēja iepazīties, komunicēt un vienam no otra mācīties, lai tādā veidā veicinātu savstarpēju cieņu un toleranci.

Organizācija šobrīd strādā ar iesaistītajām pusēm – skolnieci, viesģimeni un skolu, lai atrisinātu radušos situāciju. Pašlaik meitenei ir atrasta cita viesģimene.

Lai kliedētu izskanējušās bažas, ka "AFS Latvija" neprofesionāli atlasa viesģimenes, informējam, ka ģimenes tiek izvēlētas pēc vairākiem kritērijiem, tostarp pirms viesskolēna uzņemšanas ikvienai ģimenei notiek atlases un pārbaudes intervijas, kurās piedalās apmācīti AFS brīvprātīgie.

Programmas dalībniekiem ir pieejams diennakts AFS dežūrtālrunis (24/7). Tāpat regulāri tiek organizētas tikšanās kā ar viesģimenēm, tā viesskolēniem, nodrošinot brīvu viedokļu paušanu, lai ikvienā ikdienas situācijā palīdzētu rast kompromisu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!