"Es nezinu, kas ir SPA, un es pēc tā neilgojos. Esmu pieradusi izdzīvot ar to, kas ir". "Kosmētiku neesmu lietojusi vairākus gadus, jo zinu, cik tā ir dārga". Tās ir divas sievietes, daudzbērnu mammas, kuras atzīstas, ka sievišķīgo prieku viņām nav daudz, bet… Viņām to visu nevajag, jo galvenais, lai bērni paēduši, apģērbti un izskoloti. Viņas dzīvo Alūksnes pusē, mazos pagastos un patlaban labdarības akcijas īstenošanas gaitā saņem palīdzību, lai jaunākos bērnus nodrošinātu ar autiņbiksītēm un piena maisījumiem.

Sešu bērnu mamma Anita ( 41 gads), dzīvo Jaunlaicenes pagastā

Anitai ir seši bērni, no kuriem mājās dzīvo pieci. Lielajai – 23 gadus vecajai meitai jau pašai sava ģimene, kurā aug divas meitiņas. Ar vecākiem dzīvo 18 gadus vecā meita, 13 gadus vecā meita, deviņus gadus vecais dēls, piecus gadus vecā meita un gadiņu vecais dēliņš, pastarītis, kurš mammai dzima 40 gadu vecumā.

Sievietes laulātais draugs strādā vietējā gaterī, bet Anita ir mājsaimniece, lai gan pavisam nesen pati ar interneta palīdzību atradusi piepelnīšanos. Viņa pa vakariem staigā pa mājām un intervē cilvēkus pētījuma centra "SKDS" vajadzībām. Ģimenes ienākumi patlaban ir ap 700 eiro, bet tas ir tikai patlaban, jo vasaras sezonā peļņas iespējas ir lielākas. Vīra alga ir ap 400 eiro, bērniem valsts pabalsti veido ap 170 eiro, bet Anita pēdējo mēnesi nopelnījusi 124 eiro. Tik kuplai ģimenei ar tik daudzām vajadzībām summa nav īpaši liela, taču viņi cīnās.

Anita priecājas, ka nu jau drīz sāksies ogu un sēņu laiks, tad ar lielajām meitām dosies uz mežu, lai salasīto varētu pārdot un arī paši sagatavot ziemas krājumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!