Foto: Publicitātes attēls
Janvārī piecās Latvijas pilsētās norisināsies bērnu vispārējās fiziskās attīstības programmas "Bērnu vieglatlētika" festivāli, kuros kopumā piedalīsies vairāk nekā 600 bērnu. Festivālos Ogrē, Daugavpilī, Rīgā, Liepājā un Bauskā piedalīsies Latvijas vispārizglītojošo skolu 2. klašu skolēni.

"Bērnu vieglatlētika" festivālu mērķis ir veicināt kustību prieku un sporta pamatu apgūšanu, kā arī radīt sajūsmu par vieglatlētiku kā spēli. Jauni pasākumi un inovatīva organizēšana dos iespēju bērniem atklāt un izprast vieglatlētikas pamatdisciplīnas – skriešanu, lekšanu un mešanu – jebkurā vietā (stadionā, rotaļlaukumā, sporta zālē, u.c.), kā arī attīstīs bērnu vispārējo fizisko attīstību, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienības pārstāve Ieva Bļusina.

"Bērnu vieglatlētikas" programmu apgūst jau aptuveni 13 miljoni bērnu vairāk nekā 130 pasaules valstīs, un 2018. gadā tā tika ieviesta arī Latvijā. Programmas mērķis ir bērniem saistošā veidā ar īpaša inventāra palīdzību jau agrā vecumā iemācīt pareizus kustību pamatus.

"Bērnu vieglatlētika" festivālu posmu norises datumi un vietas:

  • 08.01. Ogres novada sporta centra halle, Skolas iela 21;
  • 09.01 Daugavpils Olimpiskais centrs, Stadiona Iela 1;
  • 10.01. O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskola, Skrindu iela 1;
  • 11.01. Liepājas Olimpiskā centra manēža, Brīvības iela 55;
  • 18.01 Sporta centrs "Mēmele", Uzvaras iela 10/1.

Katrā no reģionālajiem posmiem dalībnieku komandām būs iespēja iekļūt finālposmā, kas notiks 15. maijā Rīgā. Ceļazīmi izcīnīs trīs labākās komandas no katra reģiona, turklāt vēl viena fināla komanda tiks izlozēta starp visu reģionālo posmu ceturtās vietas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!