Foto: Shutterstock
Valsts izglītības satura centra (VISC) Speciālās izglītības nodaļa sadarbībā ar Liepājas Līvupes pamatskolas – attīstības centru šī gada 15. februārī pulksten 14 organizē tiešsaistes semināru "Atbalsta iespējas pirmsskolas vecuma bērniem ar komunikācijas traucējumiem", kas paredzēts pirmsskolas izglītības skolotājiem, atbalsta speciālistiem, vecākiem un citiem interesentiem.

Liepājas Līvupes pamatskola – attīstības centrs ir izglītības iestāde, kas īsteno vairākas speciālās pirmsskolas izglītības programmas. Komunikācijas un saziņas posms pirmsskolas vecumā kļūst aizvien aktuālāks gan skolotāju, speciālistu un vecāku skatījumā. Tieši pirmsskolas vecuma bērniem komunikācijas prasmju apguves process ir svarīgākais komponents visā viņa turpmākajā attīstībā.

Liepājas Līvupes pamatskolas – attīstības centra direktore Sarmīte Sidorova seminārā pastāstīs par iestādes darbības galvenajiem virzieniem un atbalsta komandas sadarbības nozīmi komunikācijas veicināšanai. Par to, kā organizēt pirmo tikšanos ar bērnu, kuram ir komunikācijas grūtības, pastāstīs logopēde, audiologopēde, speciālais pedagogs Irita Kovaļska. Nobeigumā praktizējoša izglītības metodiķe, psiholoģe Evija Ivanova dalīsies pieredzē par pozitīvas komunikācijas veidošanu bērniem ar dažādiem uzvedības/komunikācijas traucējumiem un sniegs ieteikumus/rīcības soļus vecākiem, pedagogiem.

Tiešsaistes semināra noslēgumā skolas atbalsta komanda atbildēs uz uzdotajiem jautājumiem. Tiešsaistes semināru būs iespējams skatīties VISC feisbuka lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!