Foto: instagram.com/lex_loves_/madeleineulinski

Ārkārtējās situācijas izsludināšana, kurai sekoja, bērnudārzu, skolu un ārpusstundu pulciņu slēgšana, vecāku dzīves apgrieza kājām gaisā. Kā mazo ķiparu nodarbināt? Kā pašiem sevi turēt rāmjos? Daudzi vecāki atbildi atraduši #covidcolourchallenge izaicinājumā, kurā iesaistīties var visa ģimene.

Idejas autore ir četru bērnu mamma, bijusī māklsas skolotāja Leksija Ābela, raksta "ABC News". Viņa ar mājmācību sākusi nodarboties jau pirms skolu slēgšanas Austrālijā, taču šajā laikā telefons kļuva vēl "karstāks" un sieviete saņēmusi aizvien vairāk jautājumu no draugiem – ko man darīt, ko pirkt, kā pārliecināties, ka mājās neviens negarlaikojas?

Ābela nāca klajā ar ideju, kas neprasa finansiālus ieguldījumus un nepieciešamību iziet no mājas. Tai tika dots nosaukums #covidcolourchallenge jeb Covid-19 krāsu izaicinājums. Idejas pamatā ir tematiskas dārgumu medības – katram ģimenes loceklim ir jāatrod pēc iespējas vairāk lietu, drēbju un elementu noteiktā krāsā. Spēlē piedalās itin viss, sākot no virtuves skapīšos atrodamām lietām un beidzot ar masīvām mēbelēm, piemēram, dīvānu. "Es vienkārši uzņemto bildi publicēju soctīklos un uzliku mirkļbirku, kā tas tiek darīts mūsdienās," atklājusi četru bērnu mamma.

View this post on Instagram

A post shared by Lexie Abel (@lex_loves_) on Apr 7, 2020 at 4:42pm PDT

Viņa min, ka bērni par ideju bijuši sajūsmā un iesaistījuši pat mājdzīvniekus. Uzreiz pēc pirmās, zaļajā tematikā uzņemtās, fotogrāfijas bērni ņēmuši virsvadību un jau pēc pamošanās nākamajā dienā piedāvājuši krāsu, kuru meklēs nākamo, un sagatavojuši galveno vietu. Ābela skaidrojusi, ka, pat neskatoties uz iepriekšēju mājmācību, bērni šajā laikā izjutuši tukšuma sajūtu, ko šādā veidā izdevies aizpildīt.

"Bērni caur "Face Time" zvanīja saviem draugiem un atrādīja, ko atraduši, paveikuši," tā Ābela. "Savukārt viņi pretī atsūtīja savas fotogrāfijas." Četru bērnu mamma norāda, ka šādi viņi aizvien ir kontaktā ar saviem draugiem, taču – jau citādā veidā.

View this post on Instagram

A post shared by Lexie Abel (@lex_loves_) on Apr 8, 2020 at 11:35pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Lexie Abel (@lex_loves_) on Apr 10, 2020 at 2:31am PDT


Krāsu izaicinājumā soctīklos iesaistījušies vēl daudz citu lietotāju, kuru publicētās bildes iespējams atrast pēc minētās mirkļbirkas. Apspēlētas tiek gan pamatkrāsas, gan arī neparastāki toņi, parādot, cik dažādas lietas mājās tomēr var atrast. Kā pie savas ģimenes publicētajām norādījusi fotogrāfe Rovena Medova, pavadot tik ilgu, nepārtrauktu laiku kopā, sāk zust robežas starp grupas un personīgo identitāti, kas tiek attēlots arī šādā veidā.

View this post on Instagram

A post shared by Rowena Meadows ~ Photographer (@rowenameadowsphoto) on Apr 24, 2020 at 3:49am PDT


Turpinājumā apkopoti vēl daži #covidcolourchallenge piemēri, kas var kalpot par iedvesmu arī tavas ģimenes kopīgai izklaidei! Starp citu, krāsas izvēlē palīdzēt var arī konkrētas telpas interjers.

View this post on Instagram

A post shared by Heather Cook Elliott & Team (@heathercookelliott) on Apr 30, 2020 at 9:52am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Imogen Jade (@negomi) on Apr 21, 2020 at 11:06pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Collins (@jen_a_col) on May 7, 2020 at 12:31am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Lozzer (@docmcbudding) on May 6, 2020 at 10:46am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Sophie Constantine (@sophiemummy) on May 6, 2020 at 9:49am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Zann Michaels (@mama.of.the.rainbow) on Apr 17, 2020 at 10:27pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Madeleine Ulinski (@madeleineulinski) on May 6, 2020 at 12:44pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Stephanie DeMarco (@alwayslayne) on May 6, 2020 at 5:24am PDT
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!