Foto: Shutterstock

9. februārī nu jau 13. gadu tiks atzīmēta Vispasaules drošāka interneta diena ar saukli "Kopā par labāku internetu!". Katru gadu visā pasaulē un tostarp Latvijā tiek organizēti izglītojoši un informatīvi pasākumi, lai aktualizētu drošības jautājumus internetā.

Pagājušajā gadā Drošāka interneta dienai veltītajos pasākumos vairāk nekā 100 valstīs piedalījās 19 000 skolu un aktivitātēs tika iesaistīti 28 miljonu cilvēku. Twiterī 60 miljoni cilvēku tika sasniegti ar Drošāka interneta dienai veltīto mirkļbirku (hashtag). Arī šogad tiek plānota vērienīga Drošāka interneta dienas atzīmēšana.

Latvijas Interneta asociācijas "Net-Safe Latvia" Drošāka interneta centrs plāno pasākumus bērniem, pedagogiem, jauniešiem un plašai sabiedrībai. Pasākumi tiek veidoti ar mērķi atgādināt par pamatlietām, kas jāievēro interneta vidē, uzvedības etiķeti, iespējamiem riskiem, kā arī - akcentēt mediju pratības nozīmi personības attīstībā, portālam Cālis.lv norādīja Latvia Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska.

9. februārī notiks seminārs pedagogiem "Kopā par labāku internetu!". Seminārā tiks sniegta informācija par drošību internetā, izmantojamiem materiāliem, mācot drošu interneta lietošanu, diskutēts par mūsdienu jauniešiem, kuri lielu dienas daļu pavada mediju pasaulē, viņu uztveri, interesēm, kā arī pedagoģisko procesu un metodēm, lai attīstītu jauniešu mediju pratību.

Drošāka interneta centra vēstnesis ir Vaifijs (galvenais varonis lasāmgrāmatā par internetu 5-7 gadus veciem bērniem "Vaifija skola"). 10 000 lasāmgrāmatu to ieviešanas semināros jau nonākušas Latvijas skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs.

Vaifijs dosies ciemos pie pirmsskolas un sākumskolas bērniem, stāstot par savām mājām – internetu, kurā ir daudz interesanta, ja vien mēs zinām un atceramies noteikumus.

Vispasaules drošāka interneta dienā vairāk nekā 90 skolās un bibliotēkās visā Latvijā aktīvākie pedagogi un bibliotekāri organizēs pasākumus, kopā iesaistot ap 4000 bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!