"STV Pirmā!" stāstu sērijas "Ziemassvētki. Atver sirdi brīnumam" noslēgumā aicina novērtēt savstarpējo attiecību dziļumu un uzrakstīt vēstuli savējiem – ar roku un no sirds. Pasakot visu, kas palicis noklusēts un nav ticis atklāts līdz šim. Žurnāliste Elita Veidemane vēstuli raksta savam aizsaulē aizgājušajam dzīvesbiedram, latviešu mūziķim Aivaram Brīzem.

"Sveiks, Aivar!
Kā tev iet tajā Aizsaulē?
Vai tev nav garlaicīgi bez mums?

Protams, nav. Tev blakus ir tavi draugi – Niks, Ralfs, Imants, Haris, Eriks, Dainis, Jānis, Uldis…
Ļoti laba komanda, kas cienīga uzspēlēt labu mūziku kopā ar Dieviņu. Šķiet, viņam tas patīk, tāpēc viņš paņēmis tur, augšā, tik daudzus labus muzikantus un tik daudzus labus cilvēkus.
Bet te.. Manas ziemas bez tevis nav tik baltas un vasaras – nav tik krāsainas. Un tomēr dārzā pavasarī ziedēs tavs persiks un saule rietēs tajā pašā jūrā, kurā tu peldējies. Mēs kurināsim pirtiņu, kur tavi smiekli skanēs tikpat skaļi kā agrāk. Tu dziedāsi, mēs tev līdzi. Mēs pērsimies, un pirtiņas gars būs arī tavs gars. Tavs mīļais suns Bruno joprojām skumst pēc tevis, gaidot pie vārtiem, kad tu iebrauksi sētā ar moci...

Viss būs kā vienmēr – un tomēr pavisam citādi. Jo viss būs bez tevis.

Vakar lējām sveces, es uztaisīju zili zaļu – tādu, kāda tev patiktu. Iedegšu to tavā dzimšanas dienā. Jo arī tev, arī tur, Viņsaulē, ir vajadzīgas rokas, kas tevi sasilda. Atceries – tās būs manējās. Un mans glāsts būs pirmais, ko tu sajutīsi, kad atkal tiksimies.

Un mēs tiksimies noteikti.
Tava Elita.

P.S. Sveiciens no draugiem – viņi mīl tevi joprojām. Tāpat kā es.

Daudz laimes dzimšanas dienā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!