Foto: Publicitātes foto

Lai palīdzētu 4000 bērnu Latvijas attālākos reģionos saņemt bezmaksas medicīniskās konsultācijas tuvāk mājām, no 1. līdz 30. novembrim norisinās "McDonald's" rīkotā labdarības kampaņa "McHappy Day". Visi ziedojumi tiks novirzīti "Ronald McDonald House Charities Latvija" ("RMHC Latvija") programmai bērnu "Mobilais veselības aprūpes centrs", kas mēro ceļu uz attāliem Latvijas reģioniem un sniedz bērniem līdz 18 gadiem bezmaksas medicīniskās konsultācijas.

"Kvalificētu medicīnas speciālistu pieejamība ir ārkārtīgi svarīga. Tikai savlaicīgi sniegtas speciālistu konsultācijas ļauj diagnosticēt dažādas veselības problēmas un nodrošināt atbilstošu ārstēšanu. Kopā ar augsti kvalificētiem medicīnas speciālistiem bērnu "Mobilais veselības aprūpes centrs" regulāri ceļo pa Latviju un sniedz bezmaksas medicīniskās konsultācijas vairāk nekā 40 dažādās vietās. Kopš 2010. gada līdz šim kopumā sniegts vairāk nekā 51 000 konsultāciju: pulmonologa, alergologa, otolaringologa, neirologa, oftalmologa, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta, mikrologopēda, endokrinologa, gastroenterologa, dermatologa un citu speciālistu konsultācijas," skaidro "Ronald McDonald House Charities Latvija" izpilddirektore Guna Caune .

Šogad par kampaņas simbolu ir kļuvušas īpašas sarkanbaltsvītrainas zeķes, kuras saņems ikviens ziedotājs, kurš ziedos 10 eiro kādā no "McDonald's" restorāniem. Zeķes var saņemt, ziedojot pašapkalpošanās kioskā vai pie kases (restorānā vai "McDrive").

Tāpat šogad pirmo reizi cilvēki var ziedot, izmantojot "McDonald's" mobilo aplikāciju, un ziedot labdarībai uzkrātos lojalitātes punktus.

Cilvēki var ziedot bezmaksas medicīniskajām konsultācijām bērniem, izmantojot arī kādu no iespējām, kas ziedošanai pieejamas visa gada garumā:

  • Īpašas ziedojumu kastītes, kas izvietotas visos "McDonald's" restorānos Latvijā;
  • "Ronald McDonald House Charities Latvija" mājaslapā;
  • Iegādājoties "Happy Meal" – no katra nopirktā "Happy Meal" 0,02 eiro tiek ziedoti labdarībai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!