Foto: No Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma

Sestdien, 8. aprīlī Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu "Lieldienas gaidot", kur programmā ekskursija, svētku aktivitātes un Lieldienu tradīciju izzināšana.

Programmā: plkst. 12.00 bērniem kopā ar pieaugušajiem ekskursija-nodarbība "Meklēsim dzīvnieku tēlus Rīgas Doma krustejā!", tās turpinājumā aktivitātes svētku noskaņā – olu ripināšanas sacensības un ieskats Lieldienu tradīcijās; Kolonnu zālē – bērniem iespēja zīmēt, krāsot, būvēt. Lai piedalīties olu ripināšanas sacensībās – līdzi jāņem krāsotas Lieldienu olas. Dalība Ģimenes dienā – ar muzeja ieejas biļeti.

Pulksten 12.00 uz aktīvu un izglītojošu ekskursiju-nodarbību "Meklēsim dzīvnieku tēlus Rīgas Doma krustejā!" aicinās muzejpedagoģe Samanta Fiļimonova. Pulcēšanās uz ekskursiju un tās sākums - muzeja vestibilā. Ekskursijas dalībnieki dosies uz Rīgas Doma krustejas noslēpumainajām velvēm, lai neparastā, nopietni rotaļīgā rakursā iepazītu arhitektūras detaļas, vēsturiskos priekšmetus, to ornamentus, raisot gan bērnu, gan pieaugušo vērību un interesi. Ekskursijas dalībnieki varēs iesaistīties dzīvnieku atveidu meklēšanā, piedzīvojot atklājēja prieku. Gadu simteņu gaitā dažādi dzīvnieku atveidi, to simbolika un motīvi izmantoti gan arhitektūrā, gan dzimtu ģerboņos, gan sadzīves priekšmetu dizainā.

Pēc ekskursijas aktivitātes Rīgas Doma krustejā turpināsies svētku noskaņā – ar līdzņemtajām krāsotajām Lieldienu olām varēs sacensties to ripināšanā, kā arī gūt nelielu ieskatu Lieldienu tradīcijās. Dodoties apskatīt muzeja ekspozīciju un izstāžu zāles, Kolonnu zālē bērni varēs radoši darboties – zīmējot, krāsojot veltījumus Lieldienām, kā arī būvējot guļbaļķu namiņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!