Foto: PantherMedia/Scanpix

1. septembrī, kad visā Latvijā tiek atzīmēta Zinību diena un bērni uzsāk skolas gaitas, Salaspilī, Līvzemes ielā 7, kultūras nama "Rīgava" Mūzikas un mākslas dārzā no pulksten 12 līdz 16 notiks pirmais drošības festivāls "Droši uz skolu!", kas risināsies Eiropas Mobilitātes nedēļas zīmē.

Pasākumu organizē Salaspils pašvaldība ar mērķi izglītot bērnus, jauniešus un viņu vecākus par drošības aspektiem dažādās dzīves situācijās.

Jau no 2008. gada Salaspils pašvaldība septembra mēnesī piedalās Eiropas Mobilitātes nedēļā, kad pašvaldības visā Eiropā organizē aktivitātes ar mērķi paaugstināt cilvēku drošību uz ielām, uzlabot velobraucēju un kājāmgājēju infrastruktūru, kā arī veicināt sabiedrības atbildību par apkārtējo vidi.

Lai radītu bērnos un viņu vecākos drošības sajūtu gan ceļā uz skolu, gan mācību laikā un dotu ieguldījumu Eiropas pilsoņu drošībā, Salaspils pašvaldība šogad nolēma organizēt pirmo drošības festivālu un aicināt visus interesentus vienuviet, lai iepazītos ar dažādu drošības dienestu un institūciju darbu un preventīvajiem pasākumiem, informē pašvaldībā.

Drošības festivālā "Droši uz skolu" piedalīsies Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes Kinoloģijas nodaļa, Salaspils novada pašvaldības policija, Salaspils veselības centrs, Latvijas Samariešu apvienība, AS "Sadales tīkls", Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv", Zemessardzes 19. nodrošinājuma bataljons un jaunsargi, kā arī vides apsaimniekošanas uzņēmums "Eco Baltija vide", kas interaktīvā veidā mācīs šķirot atkritumus un rūpēties par tīru vidi.

Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt stāstījumus par drošības dienestu ikdienu, piemērīt aizsargtērpus, izmēģināt cilvēku glābšanu, aptaustīt ekipējumu, izglītoties elektrodrošības un tīras un drošas vides jautājumos, uzzināt visu svarīgāko par drošību interneta vidē, apskatīt dienestu operatīvos transportlīdzekļus, kā arī redzēt kinologa paraugdemonstrējumus meklēšanas darbā un suņa paklausībā.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!