Foto: Shutterstock
Tu daudz strādā, maksā nodokļus un nedēļas nogalēs atlicini brītiņu telefonsarunai ar mammu. Tomēr atceries, ka neviens nav perfekts, tāpēc reizi pa reizei ir pilnīgi normāli, ja atļaujies pārkāpt kādu noteikumu!

Senas draudzības pārtraukšana

Gadu gaidā noteikti ir sakrājies prāvs draugu loks – bērnība, vidusskola, universitāte, pirmie darbi un cilvēki, kas vienkārši mistiskā kārtā vienmēr ir līdzās. Tomēr jāatzīst, ka, ejot laikam, mainies arī tu pati. Tie cilvēki, kurus agrāk varēji saukt par īstiem draugiem, tagad var vairs nebūt tie paši cilvēki, kas agrāk. Līdzīgi ir arī ar tevi pašu. Tā kā viss plūst un mainās, ir tikai loģiski, ka cilvēki var attālināties. Psiholoģe Džesamija Hiberde izdevumā "Marie Claire" stāsta, ka attālināšanās ir normāla parādība draudzībā un ir jāiemācās bez raizēm cilvēku palaist vaļā.

Starp citu, šajā rakstā iespējams iepazīties ar draugu tipiem, kuri vajadzīgi ikvienam, bet šeit uzzināsi, no kuriem cilvēkiem labāk turēties pa gabalu.

Lai iet – vēl pa vienai vīna glāzei!

Foto: Shutterstock

Par alkohola kaitīgo ietekmi uz veselību ir runāts bieži, un tikpat bieži arī ir dzirdēti apgalvojumi, ka, lietots mērenās devās, piemēram, vīns veselībai tomēr ne tikai nekaitē, bet to pat uzlabo. Patiesība, kā vienmēr, ir kaut kur pa vidu.

Piemēram, kinorežisors un vīndaris Frensiss Kopola savulaik teicis: "Izmeklēts ēdiens un vīns brīnumainā veidā iedarbojas uz veselību: kad uzaicini draugus, lai kopīgi baudītu labas pusdienas un izsmalcinātus vīnus, gandrīz fiziski jūti, kā pāriet stress un ķermeni piepilda labsajūta."

Kāpēc gan sev neatļaut kādu vīna glāzi šad un tad?

Šeit vari iepazīties ar vīna terapijas pamatiem un tā dzeršanas kultūru, bet šeit iespējams aplūkot to, cik daudz kaloriju ir glāzē vīna un kā to pareizi baudīt, lai liekie kilogrami ruktu.

Rīta treniņa atcelšana

Foto: Panthermedia/Scanpix

Arī tad, ja esi kvēlākā aktīva dzīvesveida piekritēja, ne vienmēr rīts iesākas tik aktīvi un strauji, kā gribētos. Ja sega tieši šajā rītā ir tik silta un spilvens tik mīksts, iespējams, vērts padomāt, ka vienreiz izlaists treniņš neko ļaunu nenodarīs.

Fitnesa eksperte Lora Viljama apstiprina, ka vienreiz izlaists treniņš nekādu lielo skādi nenodarīs un viss ieguldītais darbs nebūs vējā. "Dažkārt tieši neliela atslodze var atpūtināt kā prātu, tā ķermeni, uzlādējot spēkus turpmākajiem treniņiem," tā Viljama skaidro "Marie Claire".

Arī bodibildinga čempionei un trenerei Anitai Pužulei, kā jau jebkuram cilvēkam, dažkārt uznāk lielais slinkums, tomēr viņa ir atradusi savu recepti tā pārvarēšanai un spēku atgūšanai. "Mana recepte ir neko nepārvarēt, bet atļaut sev apzinātu nekā nedarīšanu. Vislabāk, aizbraucot uz kādu klusu, mierīgu pludmali ar grāmatu, kuru nekād nav laika pat atšķirt. Izbaudu to brīdi, jo zinu, ka nepārtraukts skrējiens izdedzina gan fiziski, gan emocionāli. Sasmeļos klusumu, mieru un pēc brīža, stundām vai dienām, cik vien organisms prasa, jūtu tik daudz jaunas enerģijas, ka atkal var kalnus gāzt."

Šeit vari atrast vēl citas receptes mazā, riebīgā slinkuma uzveikšanai.

Plānu atteikšana

Foto: Schutterstock

Kad regulāri visam piekrīti, apmeklējot katru dzimšanas dienas ballīti un saviesīgu pasākumu, zināms nogurums kādreiz piezogas. Un tieši šajā brīdī sāks šķist, ka atpūtas mirkļi nogurdina visvairāk.

Protams, neviens nevēlas, lai par ieradumu izveidoties aukstasinīga atteikšana tuvākajiem draugiem, tomēr vienmēr vispirms ir jāpadomā par sevi.

"Ja tu dodies kaut kur tikai tāpēc, ka jūties spiesta to darīt, tad tu turp dodies visu nepareizo iemeslu dēļ," teic psiholoģe Džesamija Hiberde, uzsverot, ka ikvienam ir vajadzīgs laiks sev.

Šeit vari iepazīties ar "Intellego" psiholoģes un kognitīvi biheiviorālās terapijas (KBT) terapeites Karīnas Andersones ieteikumiem, kā dzīvot savu, ne apkārtējo dzīvi un iemācīties pateikt "nē".

"Šmaukšanās diena" diētas laikā

Foto: Shutterstock

Brīvdienas ir paredzētas atpūtai un spēku uzlādēšanai. Bieži vien ļaudīm ar viskārāko apetīti spēku uzlādēšana saistās ar kaut kā garda notiesāšanu. Vai varam atļauties sniegties pēc kā grēcīgi garda, ja ikdienā tomēr dodam priekšroku diētai?

Atbild uztura speciāliste Santa Grietiņa: "''Šmaukšanās diena'' palīdz cilvēkiem izturēt striktas diētas, jo labi palīdz apziņa, ka es sev neko neaizliedzu. Ja netiek zaudēta kontrole un ''šmaukšanās diena'' nepārvēršas par nedēļu vai mēnesi, tad šādu dienu var ievērot, protams, nepārspīlējot ar tajā dienā uzņemto kaloriju daudzumu. Tiesa gan, daļai cilvēku šāda ''šmaukšanās diena'' var izraisīt sirdsapziņas pārmetumus un vainas apziņu, tāpēc vislabāk tajā dienā ieplānot arī kādu fizisku aktivitāti."

Slepenais un slavenais sirdsāķītis

Foto: Reuters/Scanpix

Tas, ka esi attiecībās, nebūt nenozīmē, ka apkārtējā pasaule uzreiz šķiet nepievilcīga un neviens cits tavām acīm nevar likt iedegties, pat ja savu otru pusīti ļoti mīli. Tiesa, daudz vienkāršāk savas emocijas ir savaldīt tad, ja šis iekāres objekts ir, piemēram, otrpus televizora ekrānam.

Arī attiecību eksperte un psiholoģe Džo Hemminga "Marie Claire" uzsver, ka ieskatīties kādā slavenībā – tā ir pilnīgi normāla fantāziju sastāvdaļa. Heminnga piebilst, ka tas pat dažos variantos ir visai veselīgi, bet ieskatīties sava vīra brālī – tas jau esot pavisam cits stāsts.

Šo es noteikti kādreiz pamēģināšu... bet nekad nepamēģināju

Foto: Shutterstock

Mūsdienu informācijas plūsmā, kad ik uz soļa pie apvāršņa paveras kas jauns un interesants, visam izsekot līdzi un vēl notestēt uz savas ādas ir teju neiespējami.

Tieši svētku laikā ieraudzīji pamācību, kā izveidot latvisku svētku rotājumu - puzuri? Vai svēti nosolījies pagatavot jauno siera kūkas recepti? Laimīga noglabāji jauno ideju, bet pagājušas jau dienas, nedēļas, mēneši... un par to nav jākaunas, ja vien neesi apsolījusi to kādam citam! Starp mums tādu ir daudz! Un galu galā – ja nu kādreiz noder?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!