Foto: Shutterstock

Lai arī šķiet, ka saule dienas laikā nedaudz uzlādē mūsu baterijas, nogurums dienas beigās tāpat ņem virsroku. Taču tas nebūt nenozīmē, ka brīvo laiku iespējams pavadīt vien pie televizora pults. Ideāls veids, kā mierīgi pavadīt laiku ģimenes lokā vai jautrā draugu kompānijā, ir kopā ar kādu galda spēli. Lai arī šobrīd pieejams ļoti plašs spēļu piedāvājums, kopā ar iepirkšanās palīgu Zave.lv, esam izveidojuši galda spēļu izlasi, kuras piemērotas mierīgiem, taču aizraujošiem vakariem.

Vēl joprojām savu uzvaras gājienu turpina galda spēle "Saderēsim?". Jautrā ģimenes spēle paredz, ka spēlētājiem jāveic dažādi uzdevumi vai jāsniedz atbildes uz jautājumiem, taču pārējiem jāsader, vai darītājam tas izdosies. Spēlē iekļauti dažādi amizanti uzdevumi un āķīgi jautājumi, kuri nodrošinās jautrību.

Arī galda spēļu klasika "Cirks" garantē visai labi pavadītu laiku. Šo spēli var spēlēt arī divatā, tādēļ tā var noderēt patiešām mierīgam vakaram divvientulībā, taču tas nenozīmē, ka spēle nav piemērota jautrībai kompānijā. Spēles uzvarētājs ir tas, kurš pirmais nokļūst līdz finišam, taču to apgrūtina sarkanās kāpnes, kas nepārtraukti liek atgriezties uz sākuma pozīcijām, tā arī neļaujot tik ātri sasniegt finišu.

Tiem, kuri mīl nedaudz nosvērtākas spēles un domāt vairākus gājienus uz priekšu, noderēs šaha galds. Šī ir galda spēle, kura noteikti asina prātu un iedzen vēlmi uzvarēt.

Galda spēle, kuras noteikumi liek trenēt atmiņu, var ieviest arī nelielu spriedzīti starp spēlētājiem. Šajā spēlē uz galda tiek noklātas kartītes, kuras visas gulst ar vienādo attēlu uz augšu, taču otrā pusē atrodas dažādas fotogrāfijas. Spēles mērķis – reizē atvērt divas vienādas kartītes. Tas, kurš savāc visvairāk kartīšu pāru, ir uzvarētājs.

Ja tomēr prāts pēc garās darba dienas nesas uz nelielu izkustēšanos, talkā nāks spēle "Twister". Spēles būtība – uzvar lokanākais, jo uz paklājiņa attēloti dažādu krāsu laukumi, uz kuriem nepieciešams novietot kāju vai roku pēc ruletes norādījumiem. "Twister" bieži vien izspēlē dažādus neiespējamus gājienus un amizantas situācijas.

Kur nu bez galda spēļu klasikas – monopola. Tajā jāiejūtas investora lomā, kurš, izmantojot starta kapitālu, pērk zemes gabalus un ceļ mājas. Uzkāpjot uz citam piederoša zemes gabala, spēlētājam nākas atvadīties no īres maksas. Uzvar apdomīgākais, jo šajā spēlē vajag paredzēt, kuras būs pelnošākās vietas un ienesīs vislielāko peļņu.

Spēlējot "Jengu" nākas pierādīt savu precizitāti, pacietību, kā arī veiklību. No spēles klucīšiem jāizveido tornis, no kura apakšas, jāsāk vilkt pa vienam klucītim un jāliek tos torņa augšā tā, lai tas nesabruktu. Katrs nākamais gājiens paliek arvien sarežģītāks, taču noteikti interesantāks, jo tornis paliek nestabilāks, un tā pārbūve prasa īpašu veiklību.

Protams, arī "Riču Raču" ir spēle, kurai vajadzētu atrasties katrā mājā. Stratēģiskās ģimenes spēles mērķis ir pirmajam novietot drošības mājiņā visus savus kauliņus, vispirms apejot ar tiem vienu apli. "Riču Raču" piemērots spēlei gan divatā, gan četratā.

Tie, kuri vēlas apvienot izklaidi ar zināšanu apgūšanu, var pamēģināt galda spēli "Lexico". To var dēvēt arī par vārdnīcas spēli, jo "Lexico" iekļauti deviņi tūkstoši parasti saprotamu vārdu, kas sadalīti piecās kategorijās – cilvēks, apkārtējā vide, daba un vaļasprieki, zinātne un tehnoloģija, kā arī bieži lietojamie vārdi. Spēlē iekļautas trīs grūtības pakāpes, tādējādi ļaujot katram dalībniekam spēlēt atbilstoši savai valodas prasmei.

Piedzīvojumu pilns vakars garantēts arī ar "Indigo" galda spēli. Tajā spēlētājiem nāksies iejusties dārgakmeņu mednieku lomās, jo spēles mērķis arī ir savākt un pa izveidotajiem ceļiem nogādāt dārgakmeņus līdz izejām.

Ielūkojies Zave.lv un uzzini, kurās vietās šīs galda spēles var iegādāties ar atlaidi, kā arī noskaidro sev izdevīgāko vietu, kur doties, lai tās iegūtu savā īpašumā! Zave.lv iepirkšanos padara vieglāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!