Foto: Kadrs no filmas
Ja vēlies papildināt lielisku kino darbu sarakstu, kas, redzēti vienreiz, nespēs atstāt vienaldzīgu, iesakām filmas, ko "Delfi" žurnālu redaktores atzinušas par patiešām labām un, iespējams, pat izcilām!

Kabīrijas naktis

Varam galvot, ka leģendārais Frederiko Fellīni meistardarbs neatstās vienaldzīgu teju nevienu. Filma ir krāšņa kā izsmalcināta pastkarte, un no tās burtiski nav iespējams atraut skatienu. Savukārt kino darba galvenās varones klaidones – prostitūtas Kabīrijas dzīvesstāsts ikvienā modinās vēlmi noticēt cerības spēkam.

Vertigo

Lai gan sākotnēji kulta režisora Alfrēda Hičkoka filma “Vertigo” neguva kritiķu atzinību, nu tā iekļauta pasaules labāko filmu sarakstā. Izsmalcinātais kino meistardarbs apvieno izcila spriedzes un psiholoģiskā trillera īpašības, filmai ne velti iemantojot arī “Visu laiku labākās filmas” statusu.

Talantīgais misters Riplijs

Tumšs humors, smalka cilvēku pazīšana un patiess talants ir ļāvuši izcilajam režisoram Entonijam Mingeilam radīt teicamu kino darbu, kas spēs gan izklaidēt, gan atsaukt atmiņā spokaino Patrīcijas Haismitas romāna noskaņu.

Voltera Mitija slepenā dzīve

Lai gan sākotnēji filma šķiet pārlieku vienmuļa un mulsina netradicionālās pieejas, kā arī Bena Stillera ierastā komiķa tēla dēļ, jau pēc pāris minūtēm tajā apspēlētās ainas, kas teju sāpīgi sasaucas ar mūsu pašu ikdienas pārdomām, liks pilnībā pievērsties režisora (jāpiebilst, ka Bens Stillers filmā tēlo arī galveno lomu) radītā meistardarba baudīšanai. Turklāt filmu papildina fantastisks skaņu celiņš, kas vēl vairāk pastiprina tās radīto pēcgaršu.

Lubene

Filmā teicami jaušams izcilā režisora Kventina Tarantino rokraksts. Iespējams, kādam režisora jau ierastās vardarbības ainas šķitīs apnicīgas un nomācošas, tomēr smalkie dialogi, kas lieliski ataino cilvēka dvēseles pasauli ar visiem tās tumšajiem nostūriem, ir aplausu vērti!

Baltais oleandrs

Ļoti iespējams, pirms filmas noskatīšanās par to jau būs radies savs priekšstats populārās grāmatas, kuras stāstā tā balstīta, dēļ. Tomēr lieliskais aktieru ansamblis un nesatricināmā noskaņa, kā arī režisora spēles ar mūsu pārdzīvojumiem un emocijām to noteikti ierindos baudāmāko Holivudas kino darbu klāstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!