Foto: Kadrs no filmas
Lai gan laikapstākļi aiz loga nebūt neliecina par pavasari, drīzāk atgādinot rudenīgu pēcpusdienu, daba tomēr pamazām mostas, tepat aiz stūra mūs gaidot putnu dziesmām, pastaigām siltos vakaros un romantikas pielietām naktīm. Lai šo pavasara sajūtu nedaudz pietuvinātu, piedāvājam kino klasikas meistardarbus - romantiskas filmas, kas lieliski piemērotas laiskam sestdienas vakaram vai brīvajiem brīžiem darba dienu beigās, kad tā vien gribas atslābināties un iegrimt krāšņajā Holivudas pasaulē.

Casablanca

Visticamāk, šo filmu jau esi redzējusi, tomēr "Kasablanka" ir viena visu laiku izcilākajām romantiskajām filmām, ierindojoties kino klasikas šedevros, un to noteikti ir vērts noskatīties pat atkārtoti, tā ik reizi filmā pamanot ko jaunu.

Dramatiskais stāsts par mīlas trijstūri, kurā iesaistīti filmas galvenie varoņi, un leģendārais Ingrīdas Bergmanes tēlojums "Kasablanku" padarījis par kino meistardarbu, ko vērts skatīties atkal un atkal.

Gone with the wind

Filma "Vējiem līdzi" ir teicams apliecinājums faktam, ka no izciliem romāniem var radīt tikpat lieliskas filmas, kas saviļņos dvēseli un liks nemanāmi paskriet stundām, kas pavadītas veroties kino ekrānā. Skārletas un Reta sarežģītās personības, kā arī stāsts, kas filmas laikā nemitīgi te atšķetinās, te savijas vēl ciešākā mezglā, to skatoties, liks gan bezrūpīgi smieties, gan savaldīt aizkustinājuma asaras.


Notorious

Šī filma ir ne tikai romantikas klasika, bet arī aizraujošs spiegu trilleris ar pārsteidzošiem sižeta pavērsieniem. Ingrīda Bergmane atveido nepieredzējušu un naivu sievieti, kuras ceļi krustojas ar valdzinošu aģentu, un aizraujošajā stāstā skatītāju ik mirkli pārsteigs gan negaidītas briesmas, gan jau nedaudz piemirstā pagājušo laiku romantika, kā arī spriedze, kas nemitīgi papildina filmas galveno varoņu attiecības.

The Philadelphia story

Katrīnas Hepbernas un Kerija Grānta fantastiskais duets spilgti atveido veco laiku Holivudas šarmu un spožumu, ļaujot skatītājam uz brīdi izdzīvot veselu dzīvi ar tās skumjajām, laimīgajām un brīžam neticamajām atmiņā, sajūtām un emocijām.

The shop around the corner

Ja tevi aizrāva mūsdienās uzņemtā romantiskā komēdija "You have got mail" ar Tomu Henku un Megu Raienu, "The shop around the corner" saviļņos tevi ne mazāk spēcīgi. Romantiskajā stāstā satikušies divi vientuļi kolēģi, kuri neapjauš, ka ir viens otra slepenie vēstuļu draugi.

Gilda

Leģendārā aktrise Rita Hejvorta šai filmā ir izcila. Vēsturiskā nelielās izģērbšanās aina dziesmas "Put the blame on mame" pavadījumā ierindojusies kino pasaules spilgtāko mirkļu sarakstā, un filmas krāšņais scenārijs ļaus tev aizmirsties, ar pilnu krūti izdzīvojot sarežģītās attiecības filmas galveno varoņu starpā un iedvesmojot savas privātās dzīves nelielajām kaujām un uzvarām.

An affair to remember

Kerijs Grānts un Debora Kerra šai stāstā atveido sāpes un uzdrošināšanos, ko pieprasa ļaušanās patiesai mīlestībai, izdzīvojot divu mīlētāju dzīves, kuri satiekas kruīzā, tai pat laikā esot jau saistīti ar saviem partneriem. Paļaujoties uz likteni, mīlētāji vienojas tikties pēc sešiem mēnešiem leģendārajā Ņujorkas Empire State Building ēkā, lai noskaidrotu, vai viņu jūtas ir izturējušas laika pārbaudi. Šis kino meistardarbs viennozīmīgi liks tev slēpt kādu nodevīgu asaru.

Roman holiday

Ja esi Odrijas Hepbernas šarma, valdzinājuma un talanta pielūdzēja, šī filma ir obligātās "kino literatūras" sarakstā. Iemīlēšanās, naivums, grezna dzīve un vēlme pēc tik vienkāršās brīvības, kā arī nespēja atkāpties no sava pienākuma filmu padara patiešām aizraujošu un aizkustinošu, liekot šo kino šedevru nekavējoties iemīlēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!