Foto: Shutterstock

Tuvojoties Ziemassvētkiem, mūsu ikdienā arvien vairāk laika sākam veltīt to plānošanai un, gluži likumsakarīgi, arī dāvanu un mīļu pārsteigumu gatavošanai, ar ko iepriecināt sev tuvos cilvēkus. Lai svētkiem nepieciešamo lietu iegāde maciņam pēc svētkiem neliktu kļūt pagalam plānam, iepazīsties ar Womansday.com ieteikumiem, kā svētkiem sagatavoties apdomīgi un nepārtērējot budžetu!

Dāvanu izloze

Tā vietā, lai iegādātos dāvanas katram ģimenes loceklim, veiciet savā starpā izlozi! Tādējādi dāvana būs jāgādā vien konkrētam cilvēkam, nevis visai plašajai radu saimei, kas ļaus ne tikai to rūpīgāk izvēlēties, bet arī ievērojami ietaupīt dāvanu iegādei paredzētos līdzekļus.

Saplāno budžetu

Tā vietā, lai izplānotu, kādas dāvanas saviem tuviniekiem pasniegsi, vispirms izvērtē savas reālās iespējas tās patiešām iegādāties! Tikai tad, kad noteikti brīvie līdzekļi svētku atzīmēšanas budžetam, sāc plānot, kādas dāvanas un pārsteigumus par tiem vari atļauties!

Izzini iespējas

Kārotās lietas mūsdienās jau sen nav iespējams iegādāties vien veikalos. Plašais interneta veikalu, sociālo tīklu grupu, forumu un citu tirdzniecības vietu klāsts nereti ļauj lielveikalu plauktos noskatītas lietas iegādāties par krietni izdevīgākām cenām. Izzini iespējas un lūkojies pēc labākajiem piedāvājumiem!

Iepērcies internetā

Laikus nolūkojot vēlamās dāvanas, vari tās vēl pagūt iegādāties populārākajās interneta iepirkšanās vietnēs. Visbiežāk, šādi iepērkoties, ir iespējams ietaupīt līdzekļus, kas tiek tērēti dāvanu iesaiņošanai un noformēšanai, kā arī mājokļa dekorēšanai un galda klāšanai.

Organizēta pārtikas iegāde

Lai, tuvojoties svētkiem, nenāktos tērēt ievērojamas naudas summas pārtikas iegādē, jau laikus plāno maltītes un kārumus, ko celsi galdā, un tiem nepieciešamās izejvielas iegādājies pakāpeniski. Tādējādi aiztaupīsi liekus tēriņus, ļaujoties spontāniem pirkumiem, kā arī izniekojot produktus, tiem svētku laikā ledusskapī izrādoties liekiem.

Pērnā gada krājumi

Visticamāk, arī tavās rakstāmgalda atvilktnēs un skapju plauktos ir palikušas Ziemassvētku kartītes, dāvanu papīri, to dekorācijas un citas svētku tematikai atbilstošas lietas un nieki no pērnā gada. Lai ietaupītu līdzekļus, nevairies tos izmantot šogad!

Iepazīsties ar veikalu akcijas piedāvājumiem

Ja tavā pastkastītē regulāri iekrīt lielveikalu akcijas preču piedāvājumu bukleti, pirms to izmešanas aplūko, vai konkrētajos piedāvājumos neatrodas kas tev noderīgs. Tāpat cenu salīdzināšana ļaus ietaupīt līdzekļus, par vienu un to pašu preci nepārmaksājot. Lai gan vairums par šo ieteikumu vien pasmaidīs, atminoties vecmāmiņu iepirkšanās paradumus, to no tiesas ir vērts ņemt vērā.

Izmanto kuponus un lojalitātes programmas

Līdzīgi lielveikalu akcijas preču piedāvājumu iepazīšanai, savu artavu naudas ietaupīšanā sniegs arī dažādu kuponu un lojalitātes programmu piedāvājumu izmantošanai. Nebaidies tos likt lietā, tā ekonomējot savas finanses!

Lietu vietā – sajūtas

Pētījumos atklāts, ka krietni lielāka un arī paliekošāka laimes sajūta rodas tad, ja dāvanā saņemam nevis lietas, bet gan sajūtas, piedzīvojumus vai iespēju apgūt jaunas prasmes un zināšanas. Ņem to vērā un, liekot lietā izdomu, pārsteidz sev mīļos cilvēkus ar patiesi oriģinālām un noderīgām dāvanām svētkos!

Izmanto savas prasmes

Lai ietaupītu izdevumus, kas tērēti dāvanu noformēšanai, kā arī mājokļa dekorēšanai, reizi par visām reizēm saņem drosmi un izgatavo nepieciešamās lietas saviem spēkiem! Ziemassvētki nudien ir laiks, kad ļauties radošajam garam un pārlieku neraizēties par to, cik profesionāls izskatīsies veikuma galarezultāts. Šis taču ir sirsnības laiks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!