Foto: DELFI

Latvijā ir tik daudz iedvesmoju sieviešu. Lai noskaidrotu viņu skaistuma, veiksmes un labsajūtas noslēpumus, izraudzījāmies desmit ekspresjautājumus, kuru atbildes atklāj kaut daļiņu no viņu būtības. Šoreiz uz jautājumiem atbild žurnāliste, modes un stila eksperte Maija Silova.

Kā sevi uzturēt formā? Varbūt ir kāds treniņu plāns, vingrojums, diēta?

Velo trenažieris! Cenšos 20 minūtes katru dienu vai 40 minūtes trīs reizes nedēļā – tas nav daudz, bet šajā jautājumā būtiska ir regularitāte un ēdienkartes "revīzija". Laiku pa laikam izvērtēju savas gastronomiskās kaislības.

Elementārākais ir sākt ar bāzes lietām – ja kafiju dzer ar pienu un medu, samazini gan vienu, gan otru, ja garšo cepti kartupeļi – tad ieliec tos miziņā krāsnī uz režģa (tā ir arī var ekonomēt laiku), tikai, kad gatavi, pievienoju olīveļļu, nevis cepu uz pannas. Un skatos, kas ir manā šķīvī, kad ēdu ārpus mājas – cenšos atteikties no visa, manuprāt, liekā – piemēram, no mērcēm un liekām piedevām. Tie ir sīkumi, kuri sevi sāk attaisnot ilgtermiņā, bet tos apzināties ir vērtīgi, pat ja ne vienmēr ir vēlme tos ievērot.

Es vienmēr akcentēju, ka šie ir mani ikdienas ēdienreižu pamatprincipi, bet, kad gribu, dodu brīvu vaļu savas fantāzijas un kaloriju lidojumam. Mana ikdienas ēdienkarte variējas – ir periodi, kad īpaši neko sev neliedzu, bet ir momenti, kad samazinu maizes un kūciņu rotāciju ēdienreizēs. Kad ir brīvs laiks, ar lielāko prieku varu nobraukt ar riteni kādu pusotru, divas stundas.

Kādas īpašības visvairāk novērtē cilvēkos?

It kā viegls jautājums, bet sarežģīts. Tas ir īpašību kopums, bet tas nevar būt attiecināms uz visiem cilvēkiem vienādi. Piemēram, man ir daudz labu paziņu, kuru dažas rakstura īpašības citos gadījumos man, iespējams, nebūtu īsti pieņemamas, bet ar viņiem man ir laba saskaņa un aizraujošs laiks, kas tiek pavadīts kopā. Iespējams, daudz ko nosaka ne tikai īpašības, bet kaut kas vairāk – nianses, kuras nav tik viegli nolasāmas, un, protams, šo cilvēku attieksme pret mani un tas, kā es viņus izjūtu.

A post shared by Maija Silova (@silovamaija) on Jul 8, 2017 at 6:30am PDT

Ko attiecībās vērtē visaugstāk?

Savstarpējo sapratni, jo bez tās ir diezgan grūti projicēt pārējās sajūtas – mīlestību, cieņu, lojalitāti.

Ko nekad nepiedotu savai otrajai pusītei?

Daudzi bieži uzskata, ka vienīgais, ko nevarētu piedot otram, ir nodevība. Bet cilvēki mēdz šķirties daudz prozaiskāku un smieklīgāku iemeslu dēļ. Ir ļoti daudz aspektu, kuri var būt izšķirošie.

Kāds varētu būt laimīgas laulības noslēpums?

Laikam, pacietība un pateicība. Vēl neesmu empīriski pārbaudījusi.

Kas ir viena lieta, kas nekad neiziet no modes un ko vienmēr vajadzētu glabāt skapī? Ar ko to vislabāk sakombinēt?

Man ne īpaši patīk sniegt universālus ieteikumus, jo katrai ir savas konstitūcijas īpatnības. Bet funkcionālākie apģērbi manā garderobē ir klasiska kleita nedaudz pāri celim un laba piegriezuma žakete. Un abus šos apģērbus var vilkt praktiski ar jebko, vadoties pēc noskaņojuma. Žaketes es velku ar džinsu svārkiem un biksēm, ar zīda biksēm un pat šortiem. Man patīk klasiska un formāla apģērba integrēšana ikdienā.

A post shared by Maija Silova (@silovamaija) on Jun 30, 2017 at 2:52am PDT

Kāda ir tava iecienītākā šīs vasaras stila detaļa, apģērba gabals, aksesuārs?

T-krekls, kas lieliski der gan ar džinsiem, gan klasiskām baltām biksēm. It kā vienkāršs apģērbs, bet katru reizi noder arvien jaunās kombinācijās. Šajā sezonā īpaši aktuāli ir melni un balti t-krekli, tostarp ar tekstiem. Atrodot veiksmīgu salikumu, tas ir gadījums, kad parasts krekliņš var izskatīties labāk par smalku kleitu.

Visiem ir bijuši dzīvē brīži, kad kaut kas neizdodas gluži tā, kā vēlētos. Kā šādos mirkļos sevi mierini un motivē nepadoties?

"Ne pirmo un ne pēdējo reizi!" – tas palīdz ar nelielu ironijas devu uztvert dzīves humora izjūtu. Tādos brīžos ir jāļauj sev pabūt šādā stāvoklī, bet ne ilgstoši. Tālāk "jāmostas" un jāsaprot, ko darīt lietas labā. Tev var palīdzēt tuvie, draugi, paziņas, bet, ja cilvēks pats negrib kaut ko mainīt, tas viss ir diezgan neproduktīvi. Bet atmodināt vēlmi palīdz apziņa, ka ieinteresētākā persona savu jautājumu kārtošanā esi tu pati. Tas ļauj iekšēji mobilizēties. Jo, konstruktīvi apdomājot visu, saproti, ka tavu piekto punktu tavā vietā neviens nepacels.

A post shared by Maija Silova (@silovamaija) on Jun 18, 2017 at 8:45am PDT

Saprotams, ka steidzīgā ikdienas rutīna var nogurdināt. Kā sevi "restartē"?

Atsakoties uz kādu laiku no faktoriem, kas mani ir nogurdinājuši. Satieku cilvēkus, ar kuriem varu apspriest praktiski visu, un ļauju sev atpūsties bez sirdsapziņas pārmetumiem.

Kādās situācijās nākas saskarties ar stresu? Kā to savaldi?

Stresu pieņemu kā normālu dzīves sastāvdaļu, dažkārt stresu varu ievirzīt produktīvās sliedēs un paaugstināt personīgo efektivitāti. Tas nav gluži, ko es labprātīgi izvēlos, bet bieži tieši saspringtas situācijas sniedz jaunus rezultātus un jaunas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!