Ceturtdien, 14.februārī, Omānā aizvadīts Kontinentālās kausa izcīņas pirmais posms ātrumlaivu F- 2000 klasē. Par uzvarētāju kļuva britu pilots Kolins Dželfs, otrais Arifs Al Zafīns no AAE, trešais francūzis Žans Tomā Baptiste, ceturtais Uģis Gross.
Vēl no Latvijas sportistiem sestais Uvis Slakteris, septītais Genādijs Tučkovs (abi "Riga Powerboat Team").

Pirmās sacensības bija visai neparastas , jo no šī gada visām laivām jābūt aprīkotām ar papildus drošības sistēmu jeb "crash box". Daudziem pilotiem tas radīja papildus grūtības, jo lielā vēja dēļ vakar neizdevās aizvadīt kvalifikācijas braucienus un arī šodien tika veikts tikai viens ieskaites aplis pirms sacīkstēm. Ātrākais bija Kolins Dželfs, bet Uģis Gross hidraulikas problēmu dēļ ( nedarbojās trim sistēma) tikai devītais 17.pilotu konkurencē.

Pašas sacīkstes tika aizvadītas jau normālos laika apstākļos, gaisa temperatūra ap plus 27-iem grādiem un līdz galam tika visi 17 piloti. 35-cu apļu vērtējumā labākie seši labākie piloti bija ļoti tuvu viens otram un viņu apļa laiki bija vienas sekundes ietvaros. Finišā pirmais Kolins Dželfs, otrais arābs Arifs Al Zafīns, trešais francūzis Žans Tomā Baptiste, savukārt Uģis Gross no goda pjedestāla atpalika par nepilnu sekundi un arī otro un trešo vietu šķīra šāds intervāls.

"Pirmajai sacīkstei nebija slikti, jo startēju tikai no devītās pozīcijas," – rezumēja "Kalnciems Racing Team" pilots Uģis Gross. "Man gan komandas biedri pārmeta, ka esot braucis uz pusgāzi, tomēr pēc pirmā pārtraukuma arī negribējās pārlieku riskēt. Nebūtu nedienas ar tehniku kvalifikācijas aplī , varētu cīnīties arī par pjedestālu, šoreiz galvenais bija aprast ar laivu ."

Nākamais Kontinentālās kausa izcīņas posms paredzēts pēc nedēļas Apvienotajos Arābu Emirātos, savukārt vēl divi atlikušie posmi būs Ēģiptē un Bahreinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!