Foto: Personiskais arhīvs
"Es dažreiz pati nespēju noticēt, kā man tas sanāk – kaut ko uzzīmēju un brīnos," par savu talantu stāsta māksliniece Evelīna, kas nepilnu divu gadu laikā vietnē "TikTok", zīmējot digitālos portretus, pulcējusi jau vairāk nekā 16 tūkstošus sekotāju un guvusi atzinību arī no ārzemju slavenībām.

Lielākais pamudinājums – pandēmija


Zīmējusi Evelīna ir vienmēr, taču nopietni savam vaļaspriekam pievērsusies vien 2020. gada sākumā – līdz ar pandēmijas sākšanos. "Darbā samazinājās slodze, un mani pienākumi ir tādi, ka, ja kolēģu nav ofisā, arī man tur nav ko darīt," sāk stāstīt Evelīna. Viņa ir uzņēmuma "Draugiem Group" saimniecības pārzine un kolektīvā mīļi iesaukta par saimnieci, jo mākslinieces galvenais uzdevums ir rūpēties par kolēģu labsajūtu. "Negribēju pazaudēt sevi šajā laikā. Ko gan citu sākšu darīt – gulēt, skatīties televīziju vai vienkārši pļāpāt ar kolēģiem un draugiem?" Lai pēkšņo brīvību izmantotu lietderīgi, tika nolemts – viņa zīmēs katru dienu gluži kā reālā darbā no pulksten 8 līdz 17. Ja no sākuma zīmēšana bija sevis motivēšana un pat nedaudz piespiešanās, pašlaik nodarbe jau ir tik pierasta, ka vairs nav grūtības tai nodoties. "Ir dienas, kad iedvesmas nav vispār, un tad ir tādas dienas, kad varu neaiziet pat visu nakti gulēt," stāsta Evelīna, kura pašlaik pusslodzē atkal atgriezusies darbā, taču pat tur viņai dota atļauja zīmēt.

Zīmēšana vienmēr bijusi viņas vaļasprieks, bet pirms pandēmijas viņa nekad nebija aizdomājusies par to, ka šo talantu varētu attīstīt un atrādīt plašākai publikai, tādēļ māksliniece ir ļoti pateicīga pandēmijai par iespēju un doto laiku sevi attīstīt kā mākslinieci. Lai gan pašlaik zīmēšana nav Evelīnas pamatdarbs, viņa ļoti vēlētos, lai tas kādreiz par tādu kļūtu. Pagaidām viņa zīmē portretus klientiem, darbojas vietnē "TikTok" un ir atvērusi savu internetveikaliņu "Etsy", kur piedāvā nopirkt gan apdrukātus T-kreklus un džemperus ar viņas mākslas darbiem, gan portretus un plakātus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!