Foto: DELFI
Dvīnes Aija Balode un Baiba Gaile jau ceturtdaļgadsimtu vada kristīgās literatūras izdevniecību, smadzeņu treniņam tulko juridiskus dokumentus no franču valodas, paralēli kaito, slēpo un roņo. Tuvojoties Lieldienām, kas ir vieni no nozīmīgākajiem kristiešu svētkiem, aicināju viņas uz sarunu par dzīvi, ceļu uz kristietību un savas izdevniecības dibināšanu.

Vai atceries sevi divdesmit gadu vecumā? Par ko tu sapņoji? Kādi bija tavi nākotnes plāni? Vai sapņoji par kristīgās izdevniecības dibināšanu? Visticamāk, ka ne. To pašu varētu teikt arī dvīņumāsas Aija Balode un Baiba Gaile, bet realitāte izrādījās pavisam citāda. Māsas to sauc par "debesu menedžmentu" un katru izdevniecības "Kala raksti" žurnālu un grāmatu rada kā pirmo un pēdējo.

Tas viss sākās ar pirmo mēnešraksta "Mieram tuvu" izdevumu 1999. gadā. "Kad izdodam vienu mēnešrakstu, tad sakām, nu, labi, tad vēl vienu mēnesi," viņas smej. Tā tas "vēl viens mēnesis" ir pārtapis gandrīz ceturtdaļgadsimtā.

Gribu zināt, kā tādām jaunām meitenēm, lai arī praktizējošām kristietēm, ienāca prātā dibināt kristīgās literatūras izdevniecību. Šajā vecumā taču meitenes vairāk sapņo par aktrises karjeru.

Kā māsas nekļuva par aktrisēm, bet par katolietēm gan

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!