Foto: DELFI
"Ja man būtu nauda, es Rīgā uzbūvētu Sporta pili ar skaistu, visiem pieejamu slidotavu," sarunā ar portālu "Delfi" atzīst hokeja trenere, interjera dizainere un "ICE Academy" vadītāja Inguna Lukašēviča. Viņai slīdēšana pa ledu asociējas ar lidojumu un īpašu brīvības sajūtu. To viņa bauda jau gandrīz 40 gadus – vispirms daiļslidošanā, pēc tam hokejā. Viņa varēja dziedāt vai dejot, piemēram, Laimas Vaikules grupā, taču izvēlējās citu skatuvi – ledu.

19. septembrī Inguna svinēs savu 45. dzimšanas dienu. Zīmīgajā jubilejā viņa nolēmusi atbalstīt dzīvnieku patversmi "Ulubele" un sarīkot labdarības pasākumu tirdzniecības centrā "Akropole", kurā būs tematiskā fotoizstāde, neliels koncerts, pēc kura visi, kas vēlēsies, varēs skatīties, kā hokejā sacenšas populāri Latvijas mūziķi un sieviešu hokeja komanda "L&L".

Visi iegūtie līdzekļi nonāks patversmē "Ulubele". "Tradicionālas dzimšanas dienas svinības man nepatīk, bet, ja tas ir ar jēgu, tad – jā," skaidro Inguna.

Viņa piedzīvojusi ne mazums pārbaudījumu, tomēr ir pateicīga Dievam par to, ka ik reizi palīdzējis izturēt, piecelties kājās un doties tālāk. "Trīs reizes esmu vēlējusies pamest visu, kas saistīts ar sportu, jo tas atņem daudz spēka un reizēm nesaproti, kādēļ tas viss nepieciešams. Taču es nevaru iztikt bez ledus. Kad pēc muguras operācijas ārsti man aizliedza pusgadu slidot, bija ļoti grūti. Noteikto termiņu izturēju un tagad neizlaižu ne dienu."

Interese par sieviešu hokeju aug ar katru gadu – meitenes sāk trenēties jau 3–4 gadu vecumā. Tomēr vēl daudzi stereotipi jālauž: gan tas, ka hokejs ir vīriešu sports, gan tas, ka bez 500 eiro starta kapitāla nav vērts sākt, gan tas, ka sieviešu hokejā ir tikai puiciskas meitenes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!