Foto: Privātais ahīvs
Igauniete Kadrija Kullerkupa jau 20 gadus dzīvo eksotiskajās Tērksu un Kaikosas salās. Pavisam nesen viņa nolēma kardināli mainīt dzīvi un kļuva par pirmo sievieti, kas ieguvusi pastāvīgu darbu valsts jūras policijā.

Lielāko savas dzīves daļu Kadrija nodzīvojusi ārzemēs: Ēģiptē, Itālijā, Spānijā un ASV. Pēc niršanas instruktora kursiem Savienotajās Valstīs viņai piedāvāja darbu Tērksu un Kaikosas salās — Lielbritānijas aizjūras teritorijā, kuras sastāvā ir vairāki desmiti lielu un mazu salu. Neoficiāli šīs salas pieskaita Karību jūras baseinam, lai gan no ģeogrāfiskā viedokļa tām nav nekādas saistības ar šo jūru, raksta "Eesti Ekspress".

"Domāju, ka pastrādāšu tur gadiņu, bet beigās tie jau ir 20 gadi."

Pēdējos 15 gadus Kadrija strādāja par kapteini — vispirms daivinga laivās, pēc tam čārtera reisos.

"Vēl pirms koronavīrusa pandēmijas nolēmu aiziet no tūrisma. Sāku domāt, kur vēl varu būt noderīga. Vienmēr esmu gribējusi atrast darbu, kurā varu dot labumu sabiedrībai. Līdz tam 10 gadus strādāju ugunsdzēsības nodaļā. Negribēju sēdēt birojā, bet vienīgais, ko pratu darīt labi — strādāt uz kuģiem. Tāpēc jūras policija šķita piemērota vieta."

Kas ir jūras policija?

Tā ir līdzīga robežkontrolei, taču mums vēl ir arī policijas tiesības. Pamatā nodarbojamies ar cīņu pret nelegālo tirdzniecību — ieroču, narkotiku, cilvēku. Vienkārši tāpat inspicēt jūras robežas mēs neizejam. Aktīvi sadarbojamies ar ASV, Bahamu un Kaimanu salu krasta apsardzi. Arī ar Lielbritāniju un tās armiju.

Tērksa un Kaikosa

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!