Foto: Jurģis Rikveilis/Privātais arhīvs
"Jauku dienu vēlot, sk. Ilze Drozdova" – jau vairāk nekā pusgadu 27 gadus vecā vidzemniece Ilze šādi vairs nenoslēdz īsziņu vai e-pasta saraksti ar audzēkņu vecākiem. Dienas laikā viņa pieņēma lēmumu pamest darbu skolā, lai varētu pievērsties idejai par savu biznesu. Ko viņa darīs un kā tas viss dzīvē izskatīsies, Ilzei nebija ne jausmas, taču caur šo mīklaino un simtiem jautājumu apvīto procesu sieviete atradusi savu sirdslietu. Nu viņa astoņas stundas dienā rada visdažādākos paklājus, kuru veidošanas prasmi Ilze apguvusi pašmācības ceļā.


Meitene no laukiem – tas ir stāsts par Ilzi. Viņas bērnība ar vecākiem, māsām, vecmammām un arī 20 gotiņām pie sāniem aizritējusi ģimenes saimniecībā Madonā, un, kā teic Ilze, visiem nācies strādāt kā maziem zobratiņiem, lai lielais darbs uz priekšu ietu. Šajā Vidzemes pusē pavadīti arī skolas gadi, paralēli apgūstot vijoles spēli, bet pēcāk ar lieliem kontrabasistes sapņiem par saulainu nākotni ceļi veduši uz Rīgu.

Dzīves plāns pēc vidusskolas Ilzei tapis skaidrs diezgan ātri – viņa sevi redzēja kā profesionālu kontrabasisti, kas pelnīs maizi ar spēlēšanu orķestrī. Diemžēl veselības problēmu dēļ šis sapnis bija jāaizmirst, un pēc mūzikas vidusskolas absolvēšanas Ilze attapās pie sasistas siles. Ko darīt? Kā dzīvot? "Toreiz biju pussagrauta deviņpadsmitgadniece bez mazākās nojausmas, ko darīšu tālāk," atminas Ilze.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!