Foto: Māris Morkāns
Režisore Ieva Ozoliņa popularitāti iemantoja, uzņemot dokumentālo filmu par savu tēvu Borisu Osipovu – Latvijas baņķieri, kurš deviņdesmitajos izveidoja finanšu piramīdu un pazuda ar sešiem miljoniem dolāru, bet pēc 20 gadiem atradās psihiatriskajā klīnikā Malaizijā. Jaunā Ozoliņas filma "Mana māte – valsts" ir stāsts par Unu, kas adoptēta no bērnunama Latvijā, kā viņa pa visu pasauli meklēja četras māsas, kuras bija nodotas dažādās ģimenēs.

Ievas Ozoliņas tēvs ir deviņdesmito gadu miljonārs Boriss Osipovs. Padomju zinātnieks un augstskolas pasniedzējs, kurš perestroikas laikā kļuva par veiksmīgu uzņēmēju – dibināja firmas vienu pēc otras, tirgoja pārtiku, juvelierizstrādājumus, izveidoja no nulles "Topbanku", kurai piesaistīja tūkstošiem ieguldītāju pēc finanšu piramīdas principa.

Osipovs ātri kļuva par miljonāru – mājas, dārgas mašīnas, apsardze, izklaides, jauna sieva blondiem matiem... Taču viņš neaizmirsa arī par meitām un nežēloja naudu labdarībai. Reiz viņš paziņoja, ka uz neilgu laiku jāaizbrauc, un... pazuda. Banka izputēja, aiz slēgtajām durvīm stāvēja apkrāpto ieguldītāju rindas... Runāja, ka īpašnieks pirms pazušanas paķēris sev līdzi sešus miljonus latu.

Meitas par tēva turpmāko likteni neko nezināja. Tikai reiz Ieva pastkastītē uzgāja nelielu aploksni ar lapiņu, kurā ar tēva roku bija rakstīta "pirmā telefona numura daļa" un skaitlis. Otra daļa izrādījās pie māsas. "Māsa viņam piezvanīja – viņi pa telefonu noraudājās, notērējot piecus latus no telefona kartes kredīta, un pēc tam tēvs pazuda pavisam," atceras Ieva.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!