Foto: LETA

Jautājumi par attiecībām un mūžīgo draudzību starp vīrieti un sievieti ir teju neatbildami, taču vai uz šiem jautājumiem spēj atbildēt kāds no tā sauktajām "gudrajām galvām"? Tematus par draudzīgām attiecībām starp abiem dzimumiem, vīriešiem un sievišķīgo emocionalitāti 360TV raidījumu ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei" apspriež Laimdota Straujuma.

Draudzība politikā un ārpus tās

Laimdota Straujuma intervijas laikā teic: "droši vien ļoti sarežģīta ir politika un draudzība," skaidrojot, ka tomēr draudzīgas attiecības viņai ir izveidojušās ar vairākiem politiķiem. "Tās ir sirsnīgas attiecības – kad satiekas, izrunājās, bet tā nav tā draudzība, kas man ir ar augstskolas laika draugiem, pēc augstskolas laika draugiem un tiem, ko es satiku tālākā darba dzīvē," skaidrojot, ka lai arī draudzība politiskajā dzīvē pastāv, tā tomēr ir nedaudz citādāka nekā ar draugiem ārpus karjeras telpas.

Sievišķīgi sarunu temati jeb "meitenīgas muļķības"

Straujuma skaidro, ka viņa "nekautrējas par saviem draugiem", pieminot to, ka pārsvarā viņas draugi ir vīrieši, bet tomēr esot arī viena īsta draudzene.

Runājot par sievišķīgām lietām, Laimdota Straujuma teic: "Es nekad nelasu tos salkanos romānus, man nav laika dzīvē, lai es runātu tādas muļķības," smejoties gan viņa paskaidro: "meitenīgas muļķības". Politiķe stāsta, ka viņas draudzene ir ķīmiķe, un, lai arī abas runā gan par bērniem, gan mazbērniem, kopumā abas apspriež "interesantākas lietas".

Jautāta, kas Straujumas dzīvē ņem virsroku – jūtas vai prāts, viņa atbildēja, ka "sievietes jau nevar no tā jūtām izvairīties," minot, ka, lai gan ir matemātiķe, ir reizes, kad arī viņa jūtas kā sieviete un emocijas ņem virsroku.

Balanss starp draudzību un ko vairāk

Atbildot uz jautājumu par to, vai attiecībās starp vīrieti un sievieti vienmēr šo draudzību izdodas noturēt tikai draudzības sliedēs, Straujuma atbild sekojoši: "Kaut kur tā doma vienmēr iezogas. Bet ir jāsaprot, ko es gribu – vai es gribu to vienu īslaicīgo mirkli, kad mēs esam vairāk nekā draugi un pēc tam mēs aizejam, jo viss izjūk – tu vairs neesi draugs, vai arī tu gribi saglabāt šo robežu un saglabāt šīs attiecības joprojām draudzīgas," skaidro politiķe, pieminot arī situāciju no savas dzīves.

Laimdota atklāj, ka "Man ir svarīgi, lai vīrietis būtu stiprs, lai tu vari justies droši. Vīrietim, manuprāt, jābūt stiprākam par sievieti."

Lielo interviju skaties "100 personības līdz Latvijas simtgadei" 360TV kanālā, trešdien, 4. maijā plkst. 21.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!