Foto: Privātais arhīvs
Skrīveros dzīvo Līga Ondzule, kas kopā ar vīru audzina trīs bērnus. Brīvdienās ģimene kopā dodas uz dievkalpojumu baznīcā, apdara mājas darbus un apciemo vecmāmiņu. Šķiet, kas gan šajā ģimenes idillē varētu būt pārsteidzošs? Tā ir Līgas nodarbošanās – viņa pagaidām ir vienīgā sieviete, kas Latvijā strādā kā skursteņslauķis. Jā, katru dienu viņa ģērbj savu melno uniformu ar bronzas "laimīgajām" pogām un kāpj uz māju jumtiem, no kurienes nereti paveras skaists skats uz apkārtni.


Neskatoties uz to, ka Līgas tētis ir skursteņslauķis ar stāžu, viņa ilgu laiku pat nespēja iedomāties, ka ies viņa pēdās. Pēc vidusskolas beigšanas Līgai nebija skaidras vīzijas, kur studēt. Mamma ieteica doties uz Rīgas Tehnisko universitāti, meitene paklausīja un iestājās augstskolā. Kad Līga saprata, ka nespēs nokārtot vācu valodas eksāmenu, viņa paņēma akadēmisko gadu un devās uz Vāciju strādāt par auklīti. Latvijā viņa atgriezās ar spīdošām vācu valodas zināšanām un jaunu aicinājumu: "Man ļoti iepatikās darbs ar bērniem, tāpēc, atgriežoties Rīgā, pieskatīju bērnus rotaļu laukumos."

Vēlāk viņa ieguva audējas un tekstilmākslinieces diplomu un kādu laiku pat strādāja uzņēmumā, kur šuj lina izstrādājumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!