Foto: Publicitātes foto

Dziesmu autore, skatuves māksliniece un fotogrāfe Linda Leen, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", dalās pārdomās par sievietes un vīrieša pasaulēm, tostarp, kas kopīgs un kas – atšķirīgs. Tāpat, viņa atklāj nezināmu faktu, ka pirms diviem gadiem piedzīvojusi brīdi, kas daudz ko dzīvē mainījis, licis apzināt un novērtēt.

Taujāta par to, kā jūtas sievietes ķermenī un misijā, Linda Leen raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei norāda, ka vispirms mēs visi esam cilvēki: "Ļoti daudzām lietām un mūsu izpausmēm nav dzimuma. Mēs visi gribam būt laimīgi. Mēs gribam realizēties darbā, ģimenē. Mēs visi gribam ceļot. Mēs visi gribam labi izskatīties, attīstīties, realizēt savu labāko versiju un tā tālāk." Savukārt lietas, kas atšķirot sievieti un vīrieti, ir fizioloģija, ko ietekmēt neesot iespējams.

"Dzīve sievietes ķermenī nav viegla, galīgi nē. Mūsu ķermenis, sajūtas un visādas fiziskās izpausmes mētā dzīves kontekstā un mēneša kontekstā, un dienas kontekstā. Tāpēc vīriešu dzīve, manuprāt, ir tāda paredzamāka. Man liekas, viņi šiem karuseļiem neiet cauri tik lielā mērā," pārdomās dalās Linda Leen. Iepriekš kādā intervijā viņa minējusi, ka nākamajā dzīvē vēlētos atgriezties kā vīrietis, taču tagad vairs šādu vēlmi neizsaka.

Uz jautājumu, vai joprojām gribētu būt sieviete, Linda Leen norāda, ka nezina un viņu šobrīd tas pat neinteresējot. "Es esmu vispār pārstājusi domāt tādās kategorijās kā – "kas būs kaut kad" vai "bija ļoti sen", vai "būs kaut kad ļoti tālu"," atklājot, ka pirms diviem gadiem iekļuvusi autoavārijā. "Dakteriem likās, ka es esmu dzimusi ne tikai laimes krekliņā, bet laimes bruņās. Es esmu šeit un sēžu ar jums, un tas gadījums manī ļoti daudz ko mainīja. Es pēc tam vairāk apzinājos, es ļoti, ļoti izteikti dzīvoju šim brīdim, noteikti šobrīd daudz vairāk un novērtēju to," viņa atzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!