Aiz Zaubes braucam vēl labu gabalu, caur meža ceļu, līdz tā dziļumā ierodamies zemnieku saimniecībā "Ozoliņi". Te Lūkinu ģimene rada smaržīgus un gardus ekoloģisko tēju maisījumus ar zīmolu "Lauku tēja". Daļa no augiem aug tepat, lielākā daļa tiek iepirkta un šeit radīti tēju maisījumi. Šis ir stāsts ne tikai par ģimenes biznesu, bet arī to, kā vīramātes Brigitas Lūkinas divdesmit gadus lolotu ideju turpina viņas vedekla Evita Lūkina, katra ielikusi mazliet savu "es".

Evita mums ar fotogrāfu atstāj ēteriskas būtnes iespaidu. Izrādās – līdz ar viņu uzņēmuma piedāvājumā ienākuši tēju mandalu veidošanas pasākumi, kuros cilvēki intuitīvi izvēlas tējas mandalu ainai. Vienlaikus viņa ir ar pamatīgu pieredzi administratīvā darbā un mārketinga domāšanu. Brigitas kundze, savukārt, ir enerģiska un izstāsta uzņēmuma tapšanas sākumu, kad neesot bijis ne no kā bail. Viņa var atļauties arī atklāt, nu jau pasmejoties, kādu sākotnējo neveiksmi – kāds veikals pārtraucis ņemt preces, jo tējās... kaut kas rāpojis. Pēc tam jau skola bija rokā, ko darīt, lai ābolu lapās nerastos kodes. Vēlāk Evita atkal atguvusi klienta uzticību. Abas sievietes viena otru satikušas, pateicoties Evitas vīram Mārtiņam, kurš ir zemnieku saimniecības vadītājs.

Evita izrāda augus, kas aug pie mājas un kaltētavu. "Lauku tējas" tirgū ir vairāk nekā divdesmit gadu, Evita uzņēmumā iesaistījās 2014. gadā. "Man tobrīd gribējās pārmaiņas. Es 17 gadus nostrādāju Stokholmas Ekonomikas augstskolā dažādās administratīvās pozīcijās. Un jau bija sajūta, ka viss ir izdarīts. Uzreiz nebija ideju par citu darbu, aizgāju uz bezdarbniekiem un pievērsos vīramātes uzņēmumā mārketinga lietām. 17 gadi starptautiskas organizācijas administrācijā ir laba skola – to var likt lietā ģimenes biznesā. Sāku ar aktivitātēm feisbukā un mājaslapā, meklēju jaunus pārdošanas kanālus un – tā tas viss "ievilka"," atceras Evita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!