Rubrikas Sievietes vēsturē ietvaros turpinām aizsākto stāstu sēriju par sievietēm, kuru dzīves gājums, tajā gūtās uzvaras, kā arī spilgtie pārdzīvojumi iedvesmo un, iespējams, no jauna skatpunkta mudina palūkoties arī uz mūsu ikdienu. Šoreiz piedāvājam stāstu par aktrisi Dženiferu Lovu Hjūitu – vienu no retajām Holivudas aktrisēm, kura no Disney Channel zvaigznītes spēja pārtapt vērā ņemamā Amerikas šovbiznesa pasaules spēlētājā.

1979. gada 21. februārī Teksasā dzimusī Dženifera Lova Hjūita ir amerikāņu aktrise un producente, režisore un arī bijusī dziedātāja un komponiste. Savas aktrises gaitas viņa uzsāka jau bērnībā, piedaloties dažādās reklāmās un Disney Channel seriālā Kids Incorporated. Pusaudžu vidū Hjūita popularitāti iemantoja pēc dalības Fox pārraidītajā seriālā Party of Five, savukārt Hjūitas pirmais mūzikas albums iznāca, kad aktrisei apritēja 21 gads. Kino aprindās aktrise kļuva pazīstama ar lomu pazīstamajā filmā I Know What You Did Last Summer un tās turpinājumā.

2005. gadā Hjūita filmējās populārajā seriālā The Ghost Whisperer, ko pēc tā piektās sezonas pārtrauca uzņemt, savukārt 2012. gadā Hjūita atgriezās televīzijas ekrānos ar seriālu The Client List.

Par lomu seriālā Ghost Whisperer Hjūita divreiz pēc kārtas ir saņēmusi Saturna balvu. Tāpat viņa tikusi nominēta Zelta globusam par lomu seriālā The Client List.

Neraugoties uz profesionālo veiksmi, privātajā dzīvē Hjūita jau kopš agras bērnības ir tiekusies pēc miera un stabilitātes. Aktrises vecāki izšķīrās, kad mazulītei bija vien seši mēneši. Neraugoties uz augšanu bez tēva ikdienas rūpēm un gādības, Hjūita, kuras vārdu par godu savai sākumskolas simpātijai izvēlējās aktrises brālis astoņu gadu vecumā, jau agrā bērnībā koncentrējās uz saviem talantiem. Viņa ir viena no retajām zvaigznēm, kurai izdevies bērnībā gūto popularitāti izmantot arī veiksmīgas karjeras kaldināšanā jau pieaugušā vecumā.

Redzot meitas talantu, Dženiferas māte jau no bērna kājas meitenīti vadāja pa visdažādākajiem pulciņiem – džeza, baleta un pat stepa deju – jomas profesionāļiem atzinīgi vērtējot apņēmīgā bērna un ne mazāk ambiciozās mātes panākumus.

Lai meitai pavērtos plašākas izaugsmes iespējas, viņas māte nolēma pārcelties uz Losandželosu. Tur Hjūita ātri vien atrada darbu, kļūstot par veiksmīgu modeli.

Neraugoties uz tai pat laikā gūtajiem panākumiem mūzikā, Hjūita jau no agras jaunības savus spēkus koncentrēja uz aktrises karjeras spodrināšanu. Viņa filmējās kopā ar pazīstamiem aktieriem, piemēram, Vūpiju Goldbergu, kā arī guva panākumus par pusaudžu seriālos un filmās demonstrēto tēlojumu. Jāpiebilst, ka aktrise gandrīz ieguva galveno sieviešu lomu slavenajā filmā Romeo And Julliet, taču tās režisors pēdējā brīdī atteicās no iepriekš pieņemtā lēmuma, paziņojot, ka "Dženifera neizskatās pietiekami mūsdienīga Džuljetas lomai".

Par aktrises laimīgo lozi kļuva loma populārajā šausmu filmā I Know What You Did Last Summer. Sekojot vēl dažiem veiksmīgiem un ne tik veiksmīgiem projektiem, aktrise nolēma, ka pienācis laiks atvadīties no viņai raksturīgā pusaudžu lomu zīmoga, un sāka filmēties kopā ar sevi jau pierādījušām zvaigznēm – piemēram, Sigurniju Vīveri, Džīnu Hekmenu un Džekiju Čanu.

Jāpiebilst, ka Hjūita gan ir arī viena no aktrisēm, kas regulāri kritizēta gan viņas tēlojuma, gan karjeras līkloču dēļ. Reiz titulēta kā visu laiku sliktākā aktrise, Hjūita saņēma arī Zelta avenes balvu.

Tiesa, šo pavērsienu savā karjerā aktrise uzņēma samērā mierīgi, vienlaikus arī pārliecinoši atbildot kritikai, kas skāra Hjūitu pēc viņas publiskas parādīšanās peldkostīmā. Nelabvēļi aktrisi dēvēja par nepievilcīgu un apaļīgu, uz ko aktrise atbildēja ar argumentiem par sabiedrībā valdošajiem stereotipiem un nepamatoto slaiduma kultu.

Tāpat plaši tika apspriesta arī aktrises privātā dzīve – viņas sirdsāķīšu sarakstā ir tādas zvaigznes kā aktieri un mūziķi Enrike Iglesiass, Kārsons Deilijs, Džeimijs Kenedijs, Vils Frīdls un citi.

2007. gadā Hjūita saderinājās ar skotu aktieri Rosu Makkelu, taču pēc diviem gadiem pāra attiecības izjuka un plānotās kāzas tika atceltas.

2013. gadā Hjūita savkuārt paziņoja, ka gaida savu pirmdzimto no seriāla The Client List kolēģa Braiena Heliseja, ar kuru aktrises ceļi bija krustojušies jau iepriekš. Pārim ir meita un abi pirms viņas dzimšanas paguva arī klusi salaulāties. Savukārt divus gadus vēlāk pasaulē nāca abu otrais mazulis.

Jāpiebilst, ka presei atklāti arī dažādi fakti par Hjūitas dzīvi. Piemēram, dodoties vannā, aktrise valkājot princeses kroni, bet četru gadu vecumā Hjūita pazuda restorānā, gan ātri vien atrodoties – meitenīte bija uzkāpusi uz skatuves, izpildot sirdi plosošu mīlas balādi. Savukārt 2000. gadā aktrise uzrakstīja pielūgsmes pilnu vēstuli savam elkam – Gvinetai Paltrovai, kura divas dienas pēc tās izlasīšanas saņēma Oskara balvu. Tāpat sabiedrībā nerimst baumas par aktrises kuplo krūšu noslēpumu. Kamēr pati Dženifera apgalvo, ka krūtis kļuvušas lielākas svara pieauguma dēļ, tabloīdi un aktrises fani cītīgi apgalvo, ka Hjūita tomēr ir veiksui plastisko operāciju.

Vairāk par šiem un arī citiem faktiem uzzini pirmdien, 14. martā, skatoties "STV Pirmā!" filmu "Cilvēkstāsti: Dženifera Lova Hjūita"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!