Foto: F64

Sākoties karam Ukrainā, arī Latvijā aktivizējās diskusijas par obligātā aizsardzības dienesta nepieciešamību. Tika rosināts iesaukt visus vīriešus no 18 līdz 27 gadu vecumam, kuri ir Latvijas valsts pilsoņi un kuru veselības stāvoklis atbilst nepieciešamajām prasībām. Sievietes dienestu var izvēlēties brīvprātīgi, jo – ko gan viņas darīs mežā? Tā uzskata 13. Saeimas aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Attīstībai/Par!"). Bet kā ir patiesībā? Vai tiešām mūsdienu armijā sievietēm nav vietas, un, ja tā, tad ko "X stundā" iesāks tik liela sabiedrības daļa, kura nebūs apguvusi militārās pamatiemaņas?

Lai arī vēsturiski militārajā jomā sievietes lielākoties pilda sakarnieku, aprūpes un lietvedības pienākumus, jāteic, ka mūsdienās daudz kas ir mainījies. Latvijā ir spilgts piemērs – Kristīne Krasta, kura ir Latvijas Gaisa telpas novērošanas eskadriļas komandiere. 

Bet, ja tiek uzsatīts, ka mūsdienu armijā sievietēm nav vietas, tad ko "X stundā" iesāks tik liela sabiedrības daļa, kura nebūs apguvusi militārās pamatiemaņas?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!