Foto: Ralfs Cimermanis
Lāsma Cimermane un Zane Rautmane iepazinās pirms vairāk nekā 20 gadiem. Abas kopā savedusi vieta – viņas ir kaimiņienes, kuru dzīves gadu gaitā savijušās jo īpaši cieši. No divām sievietēm, kas dzīvo kaimiņos, viņas pārtapušas labākajās draudzenēs un kolēģēs, kuru dienas rit pašu dibinātās labdabības organizācijas "Tuvu" telpās Brankās Jelgavas pusē. Abas uzņēmīgās sievietes ar līdzīgi domājošajiem realizē kaudzi projektu, sākot no jauniešu vakariem un nometnēm un beidzot ar māju remontiem, taču skaidri un gaiši sev nodefinējušas, ko ar labdarību nevēlas darīt. Viņas negrib cilvēkos radīt atkarību, bet palīdzēt mainīt domāšanu.

Biedrību "Tuvu" Zane un Lāsma dibināja 2013. gadā, taču tā nebija pirmā saskarsme ar labdarību – arī pirms tam 10 gadu garumā abas draudzenes iesaistījušās dažādos brīvprātīgo projektos, palīdzot daudzām grūtībās nonākušām ģimenēm. "Vienu brīdi jau šķita, ka gribam to visu beigt, taču vienkārši nevarējām. Sapratām, ka tā riktīgi ir mūsu sirdslieta, kuru Dievs ir aicinājis darīt," atceras Lāsma.

Apkārtējo iedrošinātas, viņas nolēma dibināt pašas savu biedrību, kuru abas sauc par milzīgu un drosmīgu soli nezināmajā. "Kā esam dzirdējuši, visas lielās lietas sākas garāžā," smejot teic Zane. "Arī mums viss tā sākās. Saņēmām ziedojumus gan no vietējiem ziedotājiem, gan arī Vācijas un sākumā tiešām palīdzējām ģimenēm no manas garāžas. Dažreiz šķiet – labi, ka nezinājām, cik tālu viss aizvedīs un cik lieli kļūsim. Citādi, ļoti iespējams, būtu nobijušās, jo tas viss šķistu mums par lielu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!