Foto: Vida Press
Pavisam drīz Kimai Beisingerei apritēs 64 gadi. Ne reizi vien atzīta par vieno no Holivudas valdzinošākajām dāmām, gadiem ejot, viņa ne vien pratusi saglabāt savu skaistumu, bet arī paveikt daudz ko nozīmīgu kā karjerā, tā arī privātā dzīvē. Par godu jubilārei saulītē izceļam "oskarotās" aktrises svarīgos, kā arī mazzināmos dzīves faktus.

Kima dzimusi 1953. gada 8. decembrī mūziķa un dejotājas ģimenē. Pavisam agri uzsākusi apmeklēt deju nodarbības, viņa pusaudžu gados piedalījās skaistumkonkursos, iegūstot arī augstas vietas. Kad Kima saistībā ar konkursiem apmeklēja Ņujorku, viņu ievēroja kāds aģents, un pavisam drīz tika parakstīts arī Kimas pirmais līgums kā modelei.

Foto: Vida Press

Septiņdesmito gadu vidū Kima pārvācās uz Losandželosu, lai īstenotu vienu no saviem sapņiem – kļūt par aktrisi. Sākotnēji viņa ieguva dažādas maznozīmīgas lomiņas, tomēr vismaz nevarēja sūdzēties par iespējām. Par savu lielo kino debiju Kima var atzīt filmu "Hard Country" (1981). Noteikti vērts pieminēt filmas "Never Say Never Again" (1983), "The Natural (1984)" , "Nine 1/2 Weeks" (1986), "Batman" (1989) un citas.

Kā visaugstāko sniegumu savā karjerā jāatzīmē novērtā filma "L.A. Confidential" (1997), par kuru aktrise ieguva arī "Oskaru", tēlojot augstas klases vieglas uzvedības sievieti.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Jaunākā filma, kurā manāma Kima, ir erotiskajā dižpārdoklī "Fifty Shades Darker" (2017), tomēr mūžam izskatīgā aktrise darbojas pie vēl citiem projektiem.

Kima dažādām balvām nominēta 24 reizes, bet mājās ar lielo balvu, tostarp vienu "Oskaru" un "Zelta globusu", devusies 13 reizes.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jāpiebilst, ka savas dzīves laikā Kima veikusi arī interesantus pirkumus. Piemēram, viņa nopirkusi pilsētu. Kopā ar vēl dažiem investoriem par 20 miljoniem dolāru 1989. gadā viņa nopirka Džordžijas štata, ASV, pilsētiņu Braseltonu . Aktrise šo vietu vēlējās attīstīt kā iecienītu tūristu galamērķi, kā arī popularizēt pilsētu kino industrijā, raksta "NY Times". Pēc pieciem gadiem, finansiālu problēmu dēļ viņa zemi pārdeva, skaidro "BBC".

Kimas sirdsāķīši: no skaistumkopšanas ekspertiem līdz Holivudas spīdekļiem

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

1979. gadā, strādājot jau pie iepriekšminētās filmas "Hard Country", Kima iepazinās ar meikapa mākslinieku Ronu Snaideru Britonu. Pēc gada abi salaulājās, taču nodzīvot visu mūžu kopā nebija lemts – 1988. gadā pāris aizgāja katrs savu ceļu. Pēc 10 gadiem, proti, 1998. gadā, Rons sarakstīja grāmatu "Kim Basinger: Longer Than Forever", sīki aprakstot viņu attiecību līkločus.

Veidojot filmu "The Marrying Man" (1991), Kima ieskatījās aktierī Alekā Boldvinā. Laulības ostā viņi iestūrēja 1993. gadā, kļūstot par vienu no Holivudas šarmantākajiem pāriem. 1995. gadā abu savienībā pasaulē nāca meitiņa Airlenda. Arī šai savienībai nebija lemts saules mūžs. 2002. gadā pāris nolēma šķirties, tomēr viss nebija tik vienkārši – viņu lēmums un tiesu process bija gana piņķerīgs, nekrietns un publisks, ilgstot četrus gadus.

Kā atzinusi Kima, publiskā šķiršanās ietekmēja to, kā viņa audzināja savu meitu, jo pēc visa piedzīvotā viņa vēlējusies, lai Airlenda izjūt mīlestību un saglabā laimīgas bērnības atmiņas, tā atļaujot viņai ļoti daudz – pat sazīmēt visas sienas.

Kad tiesu procesi un šķiršanās bija jau tālā pagātnē, Kima atzinusi, ka kopš tā laika viņai ir mainījusies domas par mīlestību – lai arī viņa vēl joprojām ticot īstai mīlestībai, viņu vairs nepievelk "sliktie puiši".

Šobrīd jau ilgāku laiku Kima tiek romantiski saistīta ar frizieri Miču Stounu.

Vēlme vienmēr būt drošībā – cīņa ar bailēm un panikas lēkmēm


Foto: AP/Scanpix/LETA

Spriežot pēc tā, ka Kima tomēr ir pasaulē slavena dāma, kurai ne tikai jāparādas TV ekrānos, bet arī jāgozējas dažādos pasākumos, varētu būt pārsteidzoši, ka žilbinošā aktrise cieš no agorafobijas jeb bailēm atrasties sabiedriskās vietās, labprāt dodot priekšroku drošākām vietām, piemēram, savai mājai.

Viņa atzinusi, ka nereti piedzīvo panikas lēkmes, tomēr pirms pāris gadiem aktrise pieņēma lēmumu vairs nelietot medikamentus un stāties savām bailēm pretī. "Tagad es pieceļos un izbaudu dzīvi. Es negribēju dzīvot, visu laiku lietojot zāles. Es vēlējos stāties pretī lietām, no kurām es baidos," viņa teikusi kādā intervijā.

Kā rakstījis "People", grūtākajos mirkļos dzīvē viņa pat mēnešiem aizvadījusi dienas mājās, baidoties kaut kur doties. 1990 dokumentālajā "HBO" filmā par panikas lēkmēm, Kima teica: "Mīļotajiem cilvēkiem un ģimenei ir ļoti grūti to saprast, būt pacietīgiem."

Jāpiebilst arī fakts, ka Kima ir veģetāriete un aktīva dzīvnieku aizstāve.

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Biography", "Imdb", "Daily Mail", "People", "Vanity Fair","BBC".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!