"Sevi varu saukt par vienu no tiem laimīgajiem, kuram darbs ir arī sirdslieta," tā sarunu iesāk Gunta Skalberga, kura noteikti daudziem saistās ar vienu no vasaras spožākajiem un noslēpumainākajiem svētkiem – "L'elegante Pop-Up Picnic", kurš, starp citu, norisināsies 28. jūlijā. Par sava baltā sapņa attīstīšanos stāsta pati pasākuma vaininiece.

"Tas ir prieks, nevis pienākums. Man ir svarīgi nepazaudēt mirdzumu acīs un pārliecību, ka tas, ko daru, ir jēgpilni, citādāk nemaz nevaru un arī negribu. Tieši šo pašu degsmi un ticību es meklēju savos sadarbības partneros, idejās un projektos, kuros iesaistos," teic enerģiskā sieviete.

Gunta ar pasākumu organizēšanu nodarbojas vismaz desmit gadus, taču pēdējie gadi bijuši īpaši – tos viņa veltījusi izglītībai un savas aģentūras "Pop Up Sense" vadībai.

"Bez sirds darba vēl viena man būtiska dzīves daļa ir zirgi. Tas ir mans stāsts par sapņa piepildījumu. Zirgs ir mana motivācija, miera osta un lielākais skolotājs. Saskarsme ar viņiem iemāca pacietību, disciplīnu, konsekvenci, spēju pieņemt lēmumus un līderību – nevis kā stingram vadītājam, bet kā iedvesmotājam sekot tavai idejai. Izjādes dabā ir tās, kas ļauj saglabāt emocionālo līdzsvaru ikdienā un palīdz atbrīvot prātu," par savu brīvo laiku stāsta pasākumu organizētāja.

Kā radās ideja īstenot Latvijā vēl nebijuša formāta pasākumu

"Draugu kopā sanākšanu vienmēr esmu centusies padarīt par svētkiem. Nav noslēpums, ka mūsdienu dinamiskajā dzīves ritmā aizvien biežāk atliekam uz vēlāku laiku priecāšanos un mirkļa izbaudīšanu, pilnvērtīgu klātesamību un nesteidzīgu komunikāciju ar mums svarīgajiem cilvēkiem – ģimeni, draugiem. Ir tik grūti vienkārši apstāties. Lai sanāktu kopā, ir vajadzīgs īpašs notikums un motivācija. Tas viss man lika aizdomāties, ka ir nepieciešams rādīt šādu notikumu. Ideja dzima, iedvesmojoties no baltajām vakariņām Parīzē Places des Vosges parkā," par idejas rašanos stāsta pasākumu organizatore.

Pasākuma noteikumi

"L'elegante Pop-Up Picnic" ir noslēpumā turētas elegantas pop-up piknika vakariņas pilsētvidē – skaistā, bet vakariņošanai neierastā, publiskā vietā. Vakariņām var pieteikties ikviens interesents, kurš ir gatavs piedzīvojumam un to īpašajiem nosacījumiem. Tiem, kuri vēlējās nokļūt slepenajā piknikā, iepriekš bija jānosūta pieteikums, rezervējot nepieciešamo vietu skaitu. Tomēr ir vēl viens būtisks nosacījums – rezervācijas tiek akceptētas tikai pāra skaitlī. Tas tādēļ, lai neveidotos tukšo vietu "robi", kas samazina ierobežoto dalības vietu skaitu pasākumā.

Intriga par slepenās piknika vietas adresi tiek saglabāta līdz pat pēdējam brīdim un tikai pasākuma dienā pulksten 15 vakariņu dalībnieki saņem norādes, kur pēc trīs stundām jāierodas tērptiem eleganti un baltā, līdzi ņemot uzkodas, vīnu un visu nepieciešamo skaistam galda klājumam, lai vakariņu vietā kopīgi radītu svētku atmosfēru un piedzīvotu maģisku notikumu. "Vakars tiek pavadīts svinot un izbaudot prieku, ko sniedz elegantas, nesteidzīgas vakariņas neierastā vietā kopā ar seniem un jauniegūtiem draugiem. Šis pasākums piedāvā vērtības, kuras ir svarīgas ikvienam cilvēkam – prieku, kopā būšanu, dalīšanos, iespēju iesaistīties un piedalīties skaista notikuma tapšanā."

Viesības, kurā pūles jāpieliek ne vien vadītājam, bet arī viesiem

Protams, lai radītu tik balti perfektu pasākumu, nepieciešams arī piepūlēties. Pirms lielajiem svētkiem Gunta risina visus organizatoriskos jautājumus – jāizvēlas vieta, jānokārto atļaujas, saskaņojumi, kā arī jāsagādā viesiem galdi un krēsli, protams, arī par noformējumu un muzikālo programmu netiek aizmirsts.

"Šī pasākuma koncepts atšķiras no citiem ar to, ka tā veidošanā un atmosfēras radīšanā liela līdzdalība ir ikvienam pasākuma dalībniekam. Vakariņas paredz iepriekšēju sagatavošanos, kas ir ļoti radošs un apvienojošs process. Taču, lai to veicinātu, ir jāiegulda milzīgs darbs gan komunikācijas veidošanā ar dalībniekiem, gan skaistu vizuālo materiālu sagatavošanā. Šajā procesā man neatsverams palīgs ir mana draudzene fotogrāfe Kristīne Grīnvalde, jo visas skaistās un, kā es mēdzu teikt "garšīgās" bildes un vizuālie materiāli, ir viņas darbs vai mūsu kopdarbs," savu lielāko palīgu atklāj radošā personība.

Vaicāta, vai lielā darba nasta gulstas tikai uz viņas un "labās rokas" pleciem, piknika organizatore teic tā: "Tuvojoties piknika vakariņām, ir virkne tehnisko darbu, kas ir jāsakoordinē. Esmu ļoti gandarīta par visu šī pasākuma sadarbības partneru komandu, kas ir lieliski nozares profesionāļi. Atliek vien nodot precīzus norādījumus, kā visam ir jānotiek un varu paļauties, ka tieši tā arī būs. Visi iesaistītie tieši tāpat kā es deg par šo ideju."

"Lai organizēšanas darbu virpulī nepazaudētu pašu galveno – mirkļa izbaudīšanu, esmu pati sevi uzlikusi "deadline" jeb ierobežojusi sevi termiņos, ka līdz pasākuma nedēļai visam ir jābūt izdarītam. Piknika vakariņas notiek ceturtdienā, no pirmdienas arī es sāku just patīkamu satraukumu un izbaudu noskaņošanos īpašajam piedzīvojumam."

Lūk, neliels ieskats spilgtākajos pasākuma mirkļos!

Straujais līksmotgribētāju skaita pieaugums – no 70 līdz 800 vietām

"Pirmās "L'elegante Pop Up Picnic" vakariņas notika 2014. gada 14. jūnijā Mežaparkā. Lai saglabātu intrigu, vietu skaits vakariņās tika limitēts – tikai 70 vietas. Iespēja piedalīties šajās vakariņās bija vienīgi pēc ieteikuma, saņemot personisku ielūgumu no organizatora draugiem un draugu draugiem. Lielā interese un pozitīvās atsauksmes pēc pasākuma bija apliecinājums, ka tam ir milzīgs potenciāls attīstīties," atminas Gunta. "Tādēļ pērn – 2015. gada 30. jūlijā – pie Rīgas Kongresu nama strūklakas notika pirmais publiski pieejamais pasākums, kas pulcēja 500 dalībniekus. Pēc pasākuma praktiski no katras kompānijas saņēmu personīgu e-pastu ar pozitīvām atsauksmēm un vēlmi noteikti piedalīties šādā piknikā arī nākamajā gadā.

Šogad vietu skaits vakariņās ir palielināts līdz 800. Izziņojot datumu, visas vietas tika norezervētas mazāk kā 24 stundu laikā. Nenoliegšu, arī man tas bija pārsteigums. Tagad, atskatoties uz to, kā viss sākās, esmu gandarīta, ka nenobijos Latvijā sarīkot vēl nebijuša koncepta pasākumu. Ļoti ceru, ka "L'elegante Pop – Up Picnic" ieņems stabilu vietu Rīgas kultūras un dzīvesstila pasākumu jomā un kļūs par vienu no vasaras gaidītākajiem un priekpilnākajiem notikumiem. Mums vēl ir tik daudz skaistu vietu Rīgā, kurās izbaudīt šo balto piedzīvojumu," stāsta enerģiskā sieviete, atklājot, ka interesi ir izrādījušas arī citas pilsētas.

""L'elegante Pop-Up Picnic" ir mans sirds projekts, kura organizēšanas procesu es patiesi izbaudu un ielieku tajā visu savu būtību. Kad tev "deg" acis, līdzās tās iemirdzas visiem pārējiem. Šim pasākumam patiešām ir maģisks spēks ar milzīgu pozitīvo emociju lādiņu! Līdz šim tādu neesmu piedzīvojusi nevienā pasākumā. Tik daudz smaidošu cilvēku vienkopus, fantastiskā vienotības sajūta, kas pilnībā atbruņoja ikvienu. Šajā vakarā pazūd ziemeļniekiem raksturīgais kautrīgums un ikviens svin mirkļa burvību."

Neliels ieskats pagājušā gada svinībās:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!