Foto: Publicitātes foto
Skaistas un tvirtas krūtis ir teju katras sievietes sapnis. Mūsdienu sieviete intensīvi rūpējas par savu emocionālo labsajūtu un ārējo izskatu un dažkārt, lai panāktu šo iekšējo un ārējo līdzsvaru, risinājums ir plastiskā ķirurģija. Par krūšu plastikas jautājumiem, kurus nereti kautrējamies uzdot, konsultē Dr. Nonna Tomiševa - "Veselības centrs 4″ filiāles "Dermatoloģijas klīnika" plastikas ķirurģe.

"Visos laikos par skaistām tiek uzskatītas proporcionālas un tvirtas krūtis. Ja sievietei ir plati pleci vai iegurnis, palielinot krūtis, mainīsies arī auguma kopējās proporcijas," norāda Dr. N.Tomiševa.

Visbiežāk veiktās plastikas operācijas pasaulē ir tieši krūšu palielināšanas operācijas. Par krūšu korekciju sievietes pārsvarā izšķiras pēc dzemdībām, kad krūtis zaudējušas apjomu, radies krūšu audu noslīdējums.

Kā izvēlēties atbilstošo izmēru?

Pirms vizītes pie plastikas ķirurga sievietei ieteicams izvērtēt vēlamo rezultātu – izmēru, formu, implanta veidu (apaļie, anatomiskas formas, īpaši vieglie). Konsultācijas laikā šī izvēle tiek pārrunāta ar plastikas ķirurgu un noteikts optimālākais risinājums. Vairums sieviešu izvēlas iespējami dabiskāku krūšu formu. Harmoniska izskata saglabāšanai Dr. N.Tomiševa neiesaka palielināt krūtis vairāk par diviem izmēriem.

Pretēji novecojušam pieņēmumam, krūšu implanti, ja tiem nav radušies kādi defekti, nav periodiski jāmaina. Nav jāraizējas par implantu plīšanu - mūsdienās tā ir ļoti reta, turklāt viela, ar ko piepildīts implants, plīsuma gadījumā, neizplūst. "Dermatoloģijas klīnika" sadarbojas ar implantu ražotājiem, kuri sniedz mūža garantiju – implanta bojājuma gadījumā, tas bez maksas tiek aizstāts ar citu (tikai pats implants).

Kad veikt krūšu palielināšanas operāciju?

Līdz 18 gadu vecumam sievietes hormonālais līmenis vēl nav nostabilizējies, tāpēc vizīti ieteicams plānot pēc šī vecuma sasniegšanas. Krūšu korekciju ieteicams veikt pēc vismaz vienas grūtniecības, kad krūšu āda ir iestiepusies. Arī pēc krūšu palielināšanas vai samazināšanas operācijām, sieviete nezaudē spēju bērnu barot ar krūti.

Kas jāņem vērā pēc operācijas?

Pēc krūšu palielināšanas operācijas jārēķinās ar pusotru mēnesi ilgu miera režīmu un mēnesi ilgu kompresijas krūštura valkāšanu. Šajā laikā nav pieļaujama pat neliela smaguma (vairāk par 2 kg) celšana un nešana, treniņi, intensīvs darbs, straujas kustības.

Lai sekotu līdzi implanta un krūšu audu stāvoklim, pēc operācijas, reizi gadā ieteicams veikt krūšu ultrasonogrāfiju.

Der zināt!

Nav noslēpums – pievilcīgas, proporcionālas krūtis pozitīvi ietekmē sievietes pašnovērtējumu, atmodina seksapīlu un ļauj justies iekārojamai. Tomēr atcerieties - apsverot krūšu plastikas operāciju jāapzinās, ka šo soli spersiet tikai savā labā, nevis pakļaujoties kāda cita vērtējumam.

Krūšu plastiskas operāciju izmaksas ir salīdzinoši augstas (vidēji 3000 – 4000 EUR). Šīs summa nav maza, tāpēc līdz novembra beigām "Veselības centrs 4" filiāle ''Dermatoloģijas klīnika'' aicina sievietes izmantot izdevīgo akcijas piedāvājumu krūšu palielināšanas un korekcijas operācijām.

Akcijas piedāvājums šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!