Foto: Publicitātes foto
Kopā spiegt un smiet, kopā radīt un darīt, kopā klasītes lēkāt un mākoņus vērot. Kopā darīt to, ko bērni vienmēr ir darījuši. Tomēr arvien vairāk laika bērni pavada, lecot, skrienot un radot virtuāli, un pat skola nu ir ieguvusi virtuālu tēlu.

Pavisam svaigs pētījums no ASV Slimību kontroles un profilakses centra norāda, ka bērniem un arī viņu vecākiem virtuālas mācības nozīmē lielāku risku mentālajai veselībai un labsajūtai nekā mācības klātienē. 25% virtuāli izglītoto bērnu un daļēji klātienē mācīto izjuta psihiskās veselības pasliktināšanos iepretim 16% to, kas zināšanas ieguva klātienē. Tieši virtuāli mācīto bērnu vecāki vairāk sūdzējās, ka bērni nav tik fiziski aktīvi, mazāk laika pavada ārā un mazāk kontaktējas ar citiem bērniem. Kāds cits pētījums Ķīnā apliecināja, ka pēdējā gada laikā tuvredzīgo bērnu skaits vecumā no 6 līdz 8 gadiem ir pieaudzis trīs reizes, un iemesls tam ir pārāk ilga sēdēšanas pie ekrāniem.

Tieši tāpēc "Brīnumzemē" un "Mazajā finansistā", Rīgas dienas nometnē bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem, viedtālruņi un citi gadžeti nav atļauti. Un tos nemaz nevajag, jo interesanti ir tāpat.

Kas vairāk pa prātam? Stāstula, Radula vai varbūt Brīnumandala? Un tas ne tuvu nav viss, jo var izvēlēties, vai nedēļu iejusties gardēža vai ballīšzvēra ādā, draudzēties ar cepummonstru vai ar princesi uz zirņa, pētīt un vētīt vai labāk visu to filmēt. Katru vasaras brīvlaika nedēļu – un kopā tās ir garas 12 nedēļas – pilnīgi citāda nometne, kas turklāt ir savādāka nekā iepriekšējos četrus gadus.

Tas viss "Brīnumzemes" Mēriju Popinsu vadībā – profesionālu un izglītotu, radošu un smaidīgu, kas ciena ikvienu knīpu un knauķi. Nometnes maksā iekļautas arī titulētā šefpavāra Raimonda Zommera gatavotas pusdienas un launags, ekskursijas un pat dāvaniņa nedēļas beigās.

Pārliecinājām? Tad piesakieties ātri, jo sākusies agrā rezervācija "Brīnumzemes" dienas nometnei Rīgas centrā. Veicot maksājumu 50% apmērā, vieta nometnē ir garantēta (gadījumā, ja plānotajā laikā nometne netiek atļauta, pārskaitītā summa tiks atgriezta, ieturot administrācijas izmaksas 10 eiro apmērā). Bērns var ierasties uz vienu, trim vai visām 12 nedēļām. Goda ģimenēm un arī tad, ja vienā pirkumā ir četras un vairāk nedēļas, piemērojam lielāko iespējamo atlaidi (turklāt VID jums atmaksās 20%, ja nometni norādīsiet gada ienākumu deklarācijā). Tad tiekamies vasarā?

Uzziniet vairāk: dienasnometne.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!