Foto: Publicitātes foto
Dzimšanas dienas svinības un citi svētki tiek saistīti ar dāvanām, īpaši bērniem, kas svētkus gaida ar nepacietību un īpaši lielu saviļņojumu. Dāvana kalpo ar mērķi sagādāt prieku, tādēļ nepieciešams rūpīgi izlemt, kas bērnam patiesi radītu prieku. Raksta turpinājumā sniedzam Jums dažus padomus, kas palīdzēs iepriecināt jebkura vecuma bērnu:

Dāvanas mazuļiem un bērniem līdz 3 gadu vecumam

Izvēloties dāvanu, pirmkārt, jāņem vērā bērna vecums. Pašiem mazākajiem vēl pilnībā nav radusies interese par svētkiem un nepieciešamību pēc dāvanām, tādēļ ieteicams dāvināt praktiskas lietas, iespējams kaut ko tādu, kas noderēs arī bērna vecākiem, piemēram, ratus. Bērnu rati interneta veikalā varētu būt labākā izvēle, jo tādā veidā iespējams garantēt gaviļniekam pašu glītāko dāvanu, kas neradīs nekādus iepirkšanās sarežģījumus.

Var arī izvēlēties un dāvināt tādas lietas, kas bērnos radītu patiesu interesi un prieku, piemēram, krāsainus spēļu klucīšus. Bērni, kas sasnieguši vismaz trīs gadu vecumu, priecāsies arī par spēļu automašīnām, lellēm, mīkstajām rotaļlietām. Protams, nepieciešams sekot līdzi, vai dāvana nesastāv no sīkām detaļām, kas bērnam nav vēlamas. Arī rotaļlietas bērniem internetā ir pieejamas, tā kā lielākā un labākā izvēle ir tieši interneta veikalos, liela iespēja, ka tieši Jūsu dāvinātā rotaļlieta kļūs par gaviļnieka mīļāko rotaļlietu!

Iesaiņojums

Izvēloties dāvanu, nepieciešams padomāt par interesantu tās iesaiņojumu. Dāvanas iesaiņojums ir pirmais, ko bērns ieraudzīs, tādēļ tieši tam vajadzētu radīt interesi un prieku.

Iesaiņojumu var pieskaņot svētku tematikai, izrotājot to ar atbilstošām uzlīmēm, spīdumiem vai citiem krāsainiem akcentiem. Varbūt nepieciešams kāds palīgs, kas nodarbojas ar iesaiņošanu – bieži vien tieši tas, kā tiek pasniegta dāvana, paliek bērna atmiņā uz ilgu laiku.

Pārsteigums

Ja izvēlaties kā dāvanu pasniegt jau iepriekš minētos bērnu ratus vai kādu rotaļlietu, ir lieliska iespēja to izvērst kā bērnam, tā arī vecākiem neaizmirstamu pārsteigumu. Precēm, kuras tiek iegādātas interneta veikalos, pieejama opcija ''piegāde uz noteiktu adresi'', kuras ietvaros varat dāvanu nogādāt jubilāra rokās tieši svinības brīdī.

Lai pārsteigums būtu izdevies vēl vairāk, dāvanas pasniegšanas brīdī varat izšaut konfeti salūtu.

Dāvanas pirmsskolas vecuma bērniem

Pirmsskolas vecuma bērni vairs pārlieku neaizraujas ar mīkstajām rotaļlietām, košiem iesaiņojumiem un lieliem pārsteigumiem, tādēļ dāvanas izvēle varētu šķist vieglāka. Gandrīz visiem bērniem šajā vecumā ir mīļākā multfilma, tādēļ vecāki un visi citi, kas meklē dāvanu šāda vecuma bērnam, jau zina, kam jābūt attēlotam uz dāvanas. Tā kā tie ir bērni, kas apmeklē bērnudārzu vai drīzumā apmeklēs skolu, kā lieliska dāvana var kalpot mugursoma, uzlīmes, dažādi interesanti rakstāmpiederumi. Šī vecuma bērni noteikti priecāsies arī par tādu dāvanu kā bumba, jo tieši pirmsskolas vecumā tiek attīstītas dažādas sportiskās prasmes un citi bērna talanti.

Dāvanas jaunāko klašu skolēniem

Jaunāko klašu skolēni pamazām kļūst par apzinīgiem un inteliģentiem pusaudžiem, tādēļ kā dāvanas variants varētu kalpot dažādi ''cietie rieksti'', piemēram, kāda interesanta galda spēle. Šajā vecumā arvien vairāk tiek veicināta loģiskā domāšana un veiklība, tādēļ iespējams dāvināt arī dažādus konstruktorus un radošās spēles.

Protams, jaunāko klašu skolēniem noderēs arī dažādi skolas piederumi un ikdienas preces, taču bērns par ikdienas nepieciešamībām nekad nebūs tādā sajūsmā, kā tad, ja tiks uzdāvināta kāda interesanta spēli, kas reizē ir arī noderīga.

Dāvanas pusaudžiem

Pusaudža vecums ir vissarežģītākais bērna attīstības posms, tādēļ dāvanas izvēle šajā vecuma posmā nav vienkāršs uzdevums. Meitenes šajā vecumā vairāk priecāsies par rotaslietām un kosmētiku, taču var dāvināt arī dažādus higiēnas preču komplektus, sveces un interjera aksesuārus, piemēram, foto rāmīšus ar bildēm. Zēni savukārt būs priecīgi par tehniskām lietām - spēļu konsoli, austiņām, datora somu, utt. Šajā vecumā kā dāvanu var izvēlēties arī biļeti uz kādu kultūras pasākumu, ceļojumu vai dāvanu karti, lai gaviļnieks var pats izvēlēties to, kas viņam visvairāk nepieciešams.

Rūpīgi plānota un cilvēkam individuāli izvēlēta dāvana vienmēr padarīs svētkus neaizmirstamus. Mūsdienās, kad kāroto iespējams iegādāties arī interneta veikalos, kuros ir milzīga izvēle, izvēlēties dāvanu vairs nav nemaz tik sarežģīti – nepieciešama vien apņēmība un Jūs pavisam noteikti spēsiet iepriecināt jubilāru ar kaut ko īpašu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!