Foto: Publicitātes foto
Esi jauns un ambiciozs, bet pietrūkst naudas? Šeit ir piecas idejas, lai tu pēc mācību gada beigām nopelnītu papildu naudu.

1. Kļūsti par skolotāju

Gada laikā daudz mācījies un tev ir lieliskas sekmes? Tad izmēģini skolotāja lomu. Daudziem vecākiem nav laika pilnībā pārbaudīt vai izskaidrot skolā uzdoto. Aptaujā ģimenes paziņas un kaimiņus, varbūt viņu bērniem nepieciešams mājskolotājs. Vasarā daudzi jaunieši izvēlas iegūt papildus izglītību, jo ir vairāk laika, lai vēl papildus mācītu citus. Tā arī būs lieliska iespēja atkārtot pašam visu iepriekš apgūto un uzzināt ko jaunu. Vai nav lieliski?

2. Kļūsti par aukli

Daudziem vecākiem grūti ir atrast aukli maziem bērniem. Ja esi atbildīgs, draudzīgs un rūpīgs, vari izmēģināt savus spēkus šajā lomā, kā arī nodrošināt sev papildus ienākumus visu gadu. Pats labākais, ka darba laiks ir pietiekami elastīgs, lai tu varētu strādāt un reizē izbaudīt vasaru. Tomēr jāņem vērā, ka bērnu aprūpe nav viegls darbs, un tas var nebūt piemērots visiem.

3. Atrodi sezonas darbu

Daudzi uzņēmumi piedāvā papildu darba vietas skolēniem. Sākot no saldējuma pārdošanas un zemeņu vākšanas līdz skrejlapu dalīšanai. Samaksa par šāda veida darbu var būt diezgan laba, bet parasti ilgāk par vasaru šādas darba attiecības neilgst. Tomēr iepriekšēja pieredze sezonas darbā būs tavs trumpis nākamajās darba intervijās. Tādā veidā vari izmēģināt savus spēkus dažādās jomās, un noteikt savas stiprās un vājās puses.

4. Kļūti par amatnieku

Darbs dara darītāju! Ja tev patīk šūt, tamborēt, izšūt, veidot, vai adīt, kā arī citi rokdarbi, mēģini atrast peļņas iespējas, liekot lietā šīs prasmes. Savu izstrādājumu pārdošanai šobrīd ir vairākas iespējas - no maziem tirdziņiem līdz gadatirgiem un festivāliem. Savu "darbnīcu" vari atvērt jebkur - vasarā, pludmalē draudzeņu kompānijā vai parkā uz soliņa.

5. Kļūsti par Avon konsultantu

Esi draudzīga, patīk dalīties ieteikumos ar savu draudzeni, un vēlies papildināt savu kosmētikas klāstu? Tad tu esi kā radīta, lai kļūtu par Avon konsultanti. Daudzi tiešās tirdzniecības uzņēmumi, starp tiem arī Avon, meklē konsultantus visu gadu. Kā papildu bonusu iegūsi iespēju iegādāties lētāk lieliskus kosmētikas produktus. Ienākumi ir atkarīgs no tava ieguldījumu un darba apjoma, vienmēr vari plānot darba laiku atbilstoši savām vajadzībām. Uzzini vairāk: www.avon.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!