Foto: Publicitātes foto

Aizvien biežāk sāk uzskatīt, ka teju katra diena ir svinēšanas vērta. Un svētki nav iedomājami bez laimes un prieka hormoniem, un nereti šīs emocijas mums spēj sagādāt dāvanas, kuras pasniedz īpaši un mīļi cilvēki. Bieži vien dāvanas tiek asociētas ar lieliem tēriņiem, kā nekā mūsdienās teju viss maksā naudu. Nereti mīļotie cilvēki svētkos vēlas uzdāvināt ko patiesi neaizmirstamu, lielu. Tas var būt arī portatīvais dators, sadzīves tehnika praktiskākiem cilvēkiem. Dažkārt šādās situācijās tiek ņemts patēriņa kredīts, taču nedrīkst aizmirst, ka tas var sagādāt robu budžetā.

Lai arī daudziem šķiet, ka dārgāka dāvana pauž lielāku mīlestību, cilvēki novērtē nevis ieguldītos līdzekļus un to, cik naudas konkrētā dāvana izmaksājusi, bet gan dāvanā ieguldītās pūles, izdomu. Turpinājumā apskatīsim dažas idejas, ar kurām pārsteigt svētkos, turklāt bez lieliem tēriņiem.

Lutini ar saviem darbiem

Bieži vien, īpaši sievietes uzskata, ka, lai iepriecinātu otru cilvēku, pietiek ar dāvinātāja ieguldīto laiku un darbu. Piemēram, paša zīmēts jubilāra portrets, vanna, kurā izkaisītas rožlapiņas un pašu gatavota smaržīga vannas bumba pārsteigs nesagatavotu. Un šī būs patiesi laba dāvana, kas radīs laimes sajūtu.

Tas ir pierādījums tam, ka radoša domāšana un arī pārdrošāko ideju īstenošana, lieki netērējoties, atmaksājas.

Pagatavo kādu sen kārotu ēdienu

Mēdz uzskatīt, ka paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks. Pagatavo kaut ko saviem mīļajiem, ja ir pienākušas ilgi gaidītās svētku dienas! Pašgatavotas vakariņas, kas tiks notiesātas nesteidzoties, ļaus atpūsties no ikdienas steigas un atgādinās, ka svētku vakars ir noslēdzies fantastiski, bet pats svarīgākais - vakariņas liks manīt, ka cilvēks ir veltījis savu sirdi un uzmanību, lai iepriecinātu.

Internets ir pilns ar lieliskām un savdabīgām receptēm. Iedvesmojies un pacenties! Jau vien doma par desertā pasniegtu paštaisītu siera kūku iepriecinās un liks garšas kārpiņām gavilēt.

Darini dāvanas pats

Atsauc atmiņā bērnību, kad naudas dāvanām nebija! Ikviens zināja, ka tikai un vienīgi paštaisītām dāvanām ir nozīme, un tās sniedz lielāko prieku. Esi kreatīvs!

Lai iepriecinātu, nav nepieciešams tērēties. Tā vietā, lai iegādātos jau gatavu puķu pušķi vai apsveikuma kartiņu, izveido to pats! Laikā, kad iespējams iegādāties teju jebko, pat nepiepūloties, pašu darinātas lietas tiek īpaši novērtētas.

Sirsnīgas dāvanas, kas neprasa lielus tēriņus

Kā jau iepriekš minēts, daudzi cilvēki vairs nepievērš uzmanību dāvanās iztērētajai naudai, bet gan tam, vai tā nākusi no sirds. Tas, protams, nenozīmē, ka nedrīkst tērēt naudu. Bet, piemēram, biļetes uz teātra izrādi un koncertu būs lieliska dāvana, kas, lai gan prasa tēriņus, tomēr dāvā arī vēl ko – ļauj kopā pavadīt laiku.

Izvērtē, vai vēlies atstāt iespaidu un apliecināt mīlestību vai iztērēt lielu naudas summu!

AIZŅEMIES ATBILDĪGI, IZVĒRTĒJOT SAVAS IESPĒJAS ATMAKSĀT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!