Foto: PantherMedia/Scanpix
Bērna piedzimšana ir ļoti satraucošs un priecīgs notikums ikvienas sievietes dzīvē. Pirmajos mēnešos daudz uzmanības veltām mazulim un tā labsajūtai, bieži vien aizmirstot pašas par sevi. Tomēr sevi un savu izskatu atstāt novārtā nevajadzētu – esam ne tikai māmiņas, bet arī sievietes.

Grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā sievietes organisms un ķermenis piedzīvo neskaitāmas pārmaiņas. Nereti arī pēc bērna piedzimšanas nomoka pietūkums kājās, rodas maisiņi zem acīm, āda vairs nav tvirta un spīdoša. Daudzas nomoka miega traucējumi, nemiera sajūta un enerģijas trūkums.

Daudzkārt pārbaudīts veids kā jaunajām māmiņām pēc dzemdībām uzlabot savu ārējo izskatu - ādas stāvokli, risināt liekā svara problēmas, kā arī uzlabot savu veselību un pašsajūtu - ir limfas stimulācijas masāžas.

Kā limfas stimulācijas masāža var palīdzēt jaunajām māmiņām?

Pozitīvā masāžas ietekme uz ķermeni un procesu sakārtošanos organismā notiek, pateicoties iedarbībai uz ārējiem muskuļiem un ādu, kas stimulē limfas plūsmu un līdzi ar to - organisma attīrīšanos.

  • Limfas stimulācijas masāža ir arī sava veida sporta veids, jo tiek trenēti ārējie muskuļi. Tādējādi tiek uzlabotas ķermeņa formas un samazinās apkārtmērs.
  • Masāžas laikā notiek tieša iedarbība uz ādu. Tas stimulē asinsriti papildus skābekļa piegādi šūnām, kā rezultātā āda paliek tvirtāka un stingrāka. Pēc regulāras masāžu apmeklēšanas, samazinās vai pilnībā pazūd celulīts un ādas nelīdzenumi.
  • Limfas stimulācijas masāža noņem pietūkumu un smaguma sajūtu kājās, jo no organisma tiek izvadīti sakrājušies toksīni.
  • Uzlabojas miegs un kopējā nervu sistēmas darbība, kas dod jaunai māmiņai iespēju pienācīgi atpūsties. Palielinās enerģija.
  • Masāžu rezultātā uzlabojas arī vielmaiņa un gremošanas sistēmas darbība.

Limfas stimulācijas masāžu jaunā māmiņas var veikt gan īsi pēc dzemdībām (izņemot tām, kurām veikts t.s."ķeizargrieziens"), gan vēlākā posmā, kad jau ir gan aprasts ar jauno statusu un pagājis pēcoperācijas periods.

Cik bieži ieteicama masāža?

Masāžas biežums un intensitāte atkarīgs no mērķa. Veselības uzlabošanai un imunitātes nostiprināšanai ieteicams 8 reižu pamatkurss (4 nedēļas pa 2 masāžām nedēļā). Savukārt, ja pamatmērķis ir figūras uzlabošana un celulīta samazināšana, ieteicams 12 reižu pamatkurss (4 nedēļas pa 3 masāžām nedēļā).

Pēc pamatkursa iziešanas, masāžas kursa turpināšana, intensitāte vai regularitātes intervāla noteikšana tieši atkarīga no sasniegtajiem rezultātiem un nospraustajiem individuālajiem mērķiem.

Atbildi pareizi atbildi uz 3 jautājumiem un laimē masāžu abonementu!

Visas, kuras vēlas sevi palutināt un izmēģināt limfas stimulācijas masāžu "uz savas ādas", tiek aicinātas piedalīties nelielā konkursā. Piecas laimīgās, kuras pareizi atbildēs uz uzdotajiem jautājumiem līdz 2013.gada 2.februārim (ieskaitot), iegūs limfas stimulācijas masāžas abonementu 3 reizēm sevis izvēlētajā "Figura Line" studijā. Pareizās atbildes meklējiet mājaslapā: www.figura-line.lv.

$quiz_address = "konkursi@delfi.lv"; $subject = "FiguraLine: $A-$B-$C-$D"; include "/www/htdocs/woman/includes/articleincludes/formstart.inc"; ?>

Konkursa jautājumi:

1. Kurās pilsētās šobrīd darbojas masāžas studijas "Figura Line"?
Rīgā, Pāvilostā, Olainē
Rīgā, Preiļos, Ogrē
Rīgā, Daugavpilī, Ventspilī

2. Cik ilga ir viena standarta limfas stimulācijas masāža studijā "Figura line"?
40 minūtes
50 minūtes
60 minūtes

3. Cik daudz limfas ir pieauguša cilvēka organismā?
Ne vairāk kā 0,5 litri
Aptuveni 1-2 litri
Vairāk kā 5 litri

Atzīmējiet, kurā "Figura Line" studijā vēlēsieties saņemt abonementu, ja laimēsiet šajā konkursā:
Rīga - Vecrīga
Rīga - Purvciems
Rīga - Jugla
Preiļi
Ogre

include "/www/htdocs/woman/includes/articleincludes/formend.inc"; ?>

"Figura Line" - veselīgs skaistums ikvienai!

"Figura Line" ir studiju tīkls Latvijā, kas piedāvā klientēm limfas stimulācijas (limfodrenāžas) procedūru, kuras iedarbojas uz visu limfas sistēmu, uzlabo tās tonusu, mazina limfas sastāvēšanos audos, audu pietūkumu un uzlabo vielmaiņu. Daudzas sievietes pēc masāžas kursa  izjūt enerģijas pieplūdumu, mierīgāk un labāk guļ. Taču tas nav viss, ko spēj limfas stimulācijas masāža - viens no papildus labumiem, kas būtisks ne vienai vien daiļā dzimuma pārstāvei - tā palīdz cīnīties ar lieko svaru un samazina apkārtmērus.

Studijas „Figura  Line":

Rīgā (Vecrīga), Torņa iela 4, sekc. 3 C - 201 (Jēkaba Kazarmas)
Tālrunis pierakstam: 270 68 777

Rīgā (Purvciems), Ūnijas iela 11a
Tālrunis pierakstam:  220 55 803

Rīgā (Jugla), Brīvības gatve 386/2 - 43a
Tālrunis pierakstam: 286 99 006

Preiļi, Aglonas iela 1, 2.stāvs
Tālrunis pierakstam: 220 11 150

Ogre, Brīvības iela 22 2.stāvs (ieeja no aptiekas puses)
Tālrunis pierakstam: 283 68 650

Studijas strādā pēc iepriekšēja pieraksta

Vairāk uzzini: www.figura-line.lv
Seko "Figura Line" arī sociālajā tīklā "Facebook"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!