Ziemassvētku vēstules ir tradīcija, kas rada svētku noskaņu to saņēmējiem un arī sūtījuma noformētājiem. Bet kāda tad izskatās īsta Ziemassvētku vecīša vēstule?

Atbildes noteikti atšķirsies, un vienu no tādām sniedz Rūķīšu pasta komanda - mamma Elīna, viduslaiku cienītāja Anna un māksliniece Maija, - kurai Ziemassvētku vecīša vēstuļu rakstīšana kļuvusi par novembra tumšo vakaru gaišākajiem brīžiem.

"Mēs vēlējāmies radīt tādas vēstules, kas spētu iepriecināt un palīdzētu noticēt svētku brīnumam. Uz vecināta papīra, ar krustnagliņu un kanēļa smaržu, interesantā rokrakstā, ar spalvas kātu un tinti rakstītas - tādām, mūsuprāt, jābūt Ziemassvētku vēstulēm. Neskatoties uz lētāku vēstuļu piedāvājumu citos portālos, www.rukisupasts.com ir savs klientu loks, kas gadu no gada atgriežas, izvēloties radošajā darbnīcā gatavotās vēstules. Tas ir kā mājās cepts pīrāgs, ko nevar salīdzināt ar lielveikalā iegādāto," atzīst Rūķīšu pasta saimniece Elīna. "Starp citu, mūsu mājaslapā atradīsiet arī recepti Ziemassvētku papīra pagatavošanai."

Jau sesto gadu Rūķīšu pasts gādā par pārsteigumiem, noformē un izsūta vēstules no Somijas pa visu pasauli. Kāpēc no Somijas? Tāpēc, ka tur aiz polārā loka dzīvo īstais Ziemassvētku vecītis! Katru gadu aploksnes rotā Somijas svētku marka un savādāks zīmogs. Tādēļ, ne reizi vien mazo vēstuļu saņēmēju vecākie brāļi un māsas, pētot mīklaino sūtījumu, ir saskārušies ar patiesu izbrīnu...

Pasūtot vēstuli www.rukisupasts.com, katram ir iespēja rakstīt pašam savu Ziemassvētku vecīša vēstules tekstu vai izvēlēties no gatavajiem tekstu paraugiem un papildināt ar personīgu informāciju. Ziemassvētku vecīša vēstuli iespējams pasūtīt arī ar drukātiem lielajiem burtiem, lai vēstījumu izlasīt varētu katrs mazais burtotājs.

Rūķīšu pasts piedāvā gatavus Ziemassvētku vecīša tekstus tikai latviešu valodā, taču, noformējot pasūtījumu, iespējams pievienot arī savu tekstu sev vēlamā valodā - krievu, angļu vai vācu. Mamma Elīna: "Rūķīšu pastā katru gadu ir tieši tik daudz vēstuļu, lai katrai varētu veltīt pēc iespējas vairāk laika. Mēs nemaz negribētu, lai vēstuļu būtu daudzi simti vai tūkstoši. Esam noformējuši vēstules latviešu, krievu, vācu un angļu valodās, un tās no Somijas izsūtītas uz Latviju, Apvienoto Karalisti, Īriju, Beļģiju, Dāniju, ASV. Mums ir patiess prieks, ka Latvijas rūķīšu roku darbs saviļņo bērnus un viņu vecākus daudzās valstīs."

Uzdāvini pasaku - īpašu Ziemassvētku vecīša vēstuli no Somijas!

Pasūtīt vēstules var tikai līdz 1.decembrim.

Rūķīšu pasta adrese: www.rukisupasts.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!