Foto: Publicitātes foto
Ja skaistums izglābs pasauli, tad tikai pateicoties serumiem! Mūsdienās ir pieejams plašs klāsts skaistumkopšanas produktu, un dažreiz var pat būt ļoti grūti izvēlēties vispiemērotāko, kas pasargās sejas ādu no dehidrācijas, aknes, rētām, grumbām un citām nepilnībām. Tomēr viena lieta ir zināma – serums ir neaizstājams ikdienas skaistumkopšanas procesā.

Tikai pareizā seruma izvēle spēs sniegt vislabākos rezultātus. Ja tavā skaistumkopšanas rituālā vēl nav iekļauts serums, tad šis raksts ir domāts tieši tev! Profesionāla kosmetoloģe Monika atklās seruma labās īpašības.

Sejas ādas ieguvumi no seruma

Serumi ir lielisks papildinājums sejas ādas kopšanā, jo šajā produktā ir ļoti augsta aktīvo vielu koncentrācija. Salīdzinot ar citiem sejas mitrinātājiem, kuri visbiežāk sastāv no 5-10% aktīvās vielas, serumi spēj saturēt līdz pat 70%!

Produktu ar tik augstu aktīvo vielu saturu ir grūti aizvietot, īpaši tad, ja ir novērots, ka apkārtējās vides faktori sāk nelabvēlīgi ietekmēt sejas ādu. Lai sāktu lietot sermus, noteikti nevajadzētu gaidīt, līdz parādās ievērojamas ādas problēmas. Dažkārt pārāk bieža atrašanās kondicionētā gaisā un ilgstoša sēdēšana datora ekrāna priekšā spēj padarīt ādu sausu. Seruma lietošana var ļoti ātri palīdzēt līdzsvarot ādas mitruma balansu un veicināt tās atjaunošanos.

Pareizā seruma izvēle atbilstoši sejas tipam


Kad un kāds serums ir vajadzīgs sejas ādai ir atkarīgs no tās tipa. "Runājot par ādas kopšanu, visi saprot, ka eļļas serumi nav labākais risinājums," saka kosmetoloģe Monika. Serumi uz ūdens bāzes ir labāk piemēroti cilvēkiem ar taukainu sejas ādu, bet visiem citiem sejas tipiem piemēroti serumi uz eļļas bāzes.

Daži serumi var būt lietojami agrākā vecumā, ja ir problemātiska sejas āda, kas prasa intensīvu kopšanu. Noteiktas sastāvdaļas serumā palīdz cīnīties pret dažādām sejas problēmām. Hialuronskābe palīdz cīnīties pret sausu sejas ādu un grumbām. Vērtīgi ir serumi, kuru sastāvā ir iekļauts C vitamīns, niacinamīds vai citi komponenti.

Padomi, kā lietot sejas serums

Dažreiz sejas kopšana var izrādīties sarežģīts process nepietiekamu zināšanu dēļ. Pirmkārt, ir ļoti būtiski uzsvērt, ka sejas ādai ir jābūt tīrai – nomazgātai un sausai. Pēc tam, kad āda ir attīrīta, var uzklāt serumu. Serumu ir jāuzklāj visai sejas ādai, ja ir vēlme var uzklāt arī kakla daļai.

Neliels triks – serums iedarbojas labāk, ja to uzklāšanas laikā iemasē. Uzklāšanas laikā sejas ādai nevajadzētu iestiepties un radīt velkošu sajūtu. Ar vieglām un patīkamām masāžas kustībām serums labāk iesūksies. Intensīvākai iedarbībai serumu var droši klāt vēl vienā slānī. Tiklīdz serums ir iesūcies sejas ādā, ir jāuzklāj ikdienas sejas krēms. Vērtīgi ir atcerēties, ka, izmantojot serumu uz eļļas bāzes, nav nepieciešams uzklāt sejas krēmu.

Serums labi iedarbojas arī pēc sejas skrubja un maskas lietošanas. Tas spēj iesūkties sejas ādā labāk un dziļāk, jo skrubis ir palīdzējis tikt vaļā no atmirušajām ādas šūnām.

Intensīvai sejas atveseļošanai ir ieteicams serumu uzklāt uz nakti, jo tieši nakts laikā sejas āda atjaunojas vislabāk. Lai visu laiku uzturētu sejas ādu labā stāvoklī, serumam ir jātiek uzklātam gan no rītiem, gan vakaros. Savukārt, ja vēlies, lai tava āda būtu viegli mitrināta visas dienas garumā, tad serumu uzklāj tikai no rītiem vai dienas laikā.

Alternatīva serumam ir lokšņu maska


Lieliska alternatīva serumam ir bio-celulozes sejas maska. Maskas princips ir vienkāršs – uzklājot lokšņu masku uz sejas, serums, kas ir sejas maskā, neiztvaiko, bet gan spēj ilgstoši barot sejas ādu. Pēc 15-20 minūšu ilgas lietošanas āda būs bagātīgi mitrināta un jutīsies svaiga. Svarīgi ir atcerēties, ka pēc maskas noņemšanas atlikušais serums ir jāiemasē ādā ar maigām kustībām.

Vairākumā gadījumu serums spēj lieliski palīdzēt. Neskatoties, kāds ir sejas tips vai kādas problēmas sejas ādai piemīt, katram ir iespējams atrast piemērotu serumu. Dažreiz, papildinot savu skaistumkopšanas rituālu tikai ar vienu ekstra rīku, ir vairāk nekā pietiekami!

Augstas kvalitātes produkti tiek ražoti Lietuvā, un tos varat iegadāties goldbeautyline.lv mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!