Foto: Publicitātes foto
Nepalaid garām! Piesakies vērtīgām bezmaksas nodarbībām!

Cik gan gaiša ir dzīve, kad priecīgi un veseli ir visi mājinieki – bērni, vecāki un vecvecāki! Lai tā būtu, visai ģimenei soli solī jāiet kopīgs ceļš, un katrs solis ir īstais brīdis, lai ieklausītos zinošu speciālistu padomā.

Audzināt bērnu – tā ir milzīga atbildība: ir jāatrod labākais ceļš gan brīžos, kad viss ir kārtībā, gan tad, kad kādam jau sāp. "Rūpes par bērnu sākas no brīža, kad viņš ienāk ģimenē un turpinās, līdz viņš iziet pa vecāku mājas durvīm pats savā dzīvē," saka SIA Izglītības Pasākumi projektu vadītājs Kristaps Bērziņš.

Saprotot, ka vecākiem vajadzīgs atbalsts un padoms, Rīgas domes Labklājības departaments īsteno projektu Mēs par veselīgu Rīgu! - daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi! Vecāki, lūk, lieliska iespēja: bezmaksas nodarbības par patiešām aktuālām tēmām.

Vecākiem – par bērnu veselību

SIA Izglītības Pasākumi sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu līdz 2020. gada 31. janvārim Rīgā organizē 84 bezmaksas veselības veicināšanas nodarbības ģimenēm ar bērniem. Tās paredzētas, lai vecāki iegūtu kvalitatīvu informāciju par dažādām ar bērnu veselību saistītām tēmām. Pavisam mammas un tēti var apmeklēt četras tematiskas nodarbības - par bērnu psihoemocionālo veselību un attīstību, par bērnu traumatisma profilaksi, par veselīgu uzturu un mūsdienu tehnoloģijām bērnu ikdienā.

Nodarbību apmeklētājas TV3 ētera personības Kristīnes Žildes-Krēvicas komentārs: "Šobrīd dzīvojam tādā informācijas pārbagātībā, ka jaunajām māmiņām atliek vien savu jautājumu pamest gaisā, un to burtiski apgāzīs atbildes no portāliem, raidījumiem, žurnāliem un forumiem, kur nu vēl draudzeņu pieredzes stāsti un vecmāmiņu padomi, kas parasti sākas ar frāzi "mūsu laikā...". Nav brīnums, ka māmiņas var apjukt. Es labprāt izmantoju izdevību uzklausīt jomas ekspertus, kas atsijājuši vērtīgāko un gatavi atbildēt uz man interesējošo. Tas ietaupa laiku, turklāt šīs nodarbības ir bezmaksas."

Nodarbību apmeklētājas Sintijas Degles komentārs: "Kursi aptver ļoti aktuālu tēmu spektru, kuru izklāsta lieliski pasniedzēji. Papildus pievienoto vērtību rada arī personīgās pieredzes, viedokļu un domu apmaiņa ar citiem dalībniekiem brīvā un foršā gaisotnē. Brīnišķīga iniciatīva-paldies!"

! Ikviens var izvēlēties – apmeklēt vienu vai vairākas nodarbības.

Nodarbības notiek gan izglītības iestādēs, gan SIA Izglītības Pasākumi nodrošinātās telpās Rīgas centrā Lāčplēša ielā 41. Turklāt nav jādomā, kur nodarbību laikā atstāt bērnus – kamēr mammas un tēti mācās, bērnus atsevišķā telpā pieskatīs un izklaidēs auklīte. Katras nodarbības ilgums ir divas stundas un tās norisinās katra savā dienā. Nodarbības vada kvalificēti speciālisti.

!Dalība nodarbībās iepriekš jāpiesaka, zvanot uz 28861524 vai rakstot uz nodarbibas@izglitibaspasakumi.lv.

! Nodarbību norisi savās telpās var pieteikt arī Rīgas izglītības iestādes un uzņēmumi.

Dāmām – par dzīvi pusmūžā

Līdzīgs veselības veicināšanas bezmaksas nodarbību projekts sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu tiek organizēts arī sievietēm, kuras vecākas par 50 gadiem. Viņas var mācīties par pirms menopauzes un menopauzes vecuma īpatnībām – gan fizioloģiskiem procesiem, gan par to, kā pieņemt pārmaiņas veselīgi un mierīgi.

Programmu veido četru nodarbību cikls. Pirmā nodarbība ir par faktoriem, kas ietekmē sievietes veselību, par veselīgiem paradumiem un

aktuālākajām problēmām pirms menopauzes un menopauzes vecumā. Otro nodarbību ir par veselīgu uzturu un ieteicamajiem uztura paradumiem attiecīgajā vecuma posmā, ko papildina arī praktiska uztura gatavošanas meistarklase. Trešā nodarbība ir veltīta fiziskajām aktivitātēm attiecīgajā vecumposmā un ergonomikai, lai mazinātu vides ietekmi uz sievietes veselību. Arī šai nodarbībai būs praktiskā vingrošanas sadaļa. Savukārt ceturtā nodarbība ir veltīta ieteikumiem stresa mazināšanai un veidiem, kā adaptēties pārmaiņām šajā dzīves periodā.

Nodarbību apmeklētājas Ingūnas Alpes komentārs: "Ļoti laba pasākumu organizēšana - cieņpilna komunikācija, noderīgi padomi, praktiskas lietas, gardu ēdienu receptes, vingrojumi, kas man īpaši noder pēc CSN gūtās traumas. Iesaku šos pasākumus ne tikai sievietēm virs 50 gadiem, bet jebkuram, lai izprastu "kā dzīvot tālāk"!".

Nodarbības notiek Rīgas centrā, Lāčplēša iela 41. Katra nodarbība notiek citā dienā un ilgs divas stundas. Nodarbības vada kvalificēti speciālisti. Kopumā līdz 2020. gada janvārim notiks divpadsmit šādu nodarbību cikli.

Sīkāku informāciju meklē šeit!

Informācija par visiem nodarbību aktuālajiem datumiem būs pieejama Facebook @IzglitibasPasakumi un www.veseligsridzinieks.lv.

Nodarbības tiek īstenotas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2./16/I/021 "Mēs par veselīgu Rīgu – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi!" ietvaros".

Pasākuma laikā apmeklētājiem tiks lūgts aizpildīt anketu ar personu datiem, dati tiks apstrādāti saskaņā ar Datu aizsardzības regulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!