Foto: Shutterstock

Kas gan būtu vasaras laiks bez kustības, aktivitātēm un labām emocijām? Šajā laikā tā vien gribas vairāk sportot, doties pastaigās un būt aktīviem. Taču kam jāpievērš uzmanība, lai spētu pilnvērtīgi baudīt kustību prieku, vienlaikus rūpējoties par locītavu, muskuļu un visa organisma labsajūtu? Konsultē "Benu aptiekas" farmaceits Konstantīns Čerjomuhins.

Viens no kustību un arī emocionālās labsajūtas svarīgākajiem mikroelementiem ir magnijs. Farmaceits Čerjomuhins novērojis, ka gados jaunāki aptiekas klienti parasti meklē magniju, kad aktīvi sporto, – viņiem tas nepieciešams pēc fiziskām slodzēm, lai atslābinātu piepūlēto muskulatūru. Savukārt vecākas paaudzes cilvēkiem bieži vien, ilgāk staigājot, kājās parādās krampji un ir muskuļu nemiers, līdz ar to magnijs palīdz šo situāciju atvieglot, jo tas atslābina muskulatūru.

Vai man trūkst magnija?

Par magnija trūkumu var liecināt arī izteikts nogurums un bezspēks. Farmaceits skaidro, ka nereti magniju iesaka arī cilvēkiem, kuri ilgstoši strādā pie datora un veic darbu ar augstu stresa līmeni. Šādā gadījumā magnijs var palīdzēt atslābināties un vieglāk aizmigt. Bieži vien magnijs nopērkams kopā ar B grupas vitamīniem, līdz ar to tas ne tikai atslābina muskulatūru, bet arī stiprina nervu sistēmu.

Savukārt vecākiem cilvēkiem magnija trūkums var rasties, ja tiek lietoti urīndzenoši preparāti, lai samazinātu paaugstinātu asinsspiedienu vai tūsku. Šie preparāti izskalo no organisma magniju un kāliju, līdz ar to ārsti iesaka papildus lietot magnija un kālija preparātus.

Spied šeit!

Lieto pareizi!

Svarīgi atcerēties, ka jebkuri uztura bagātinātāji, gan vitamīnu kompleksi, gan magnijs, jālieto vismaz dažus mēnešus. No viena iepakojuma rezultāts nebūs tik izteikts, jo magnijam ir jāuzkrājas organismā, lai efekts būtu paliekošs un ilgstošs. Uzturā jebkurā gadījumā vajag lietot produktus, kas satur magniju, piemēram, riekstus, svaigus dārzeņus, zivis, kvalitatīvu tumšo šokolādi un banānus. Pirms magnija preparātu lietošanas būtu labi konsultēties ar savu ģimenes ārstu.

Kā izvēlēties no plašā klāsta?

Aptiekās parasti magnijs ir pieejams gan tablešu formā, gan pulveru veidā. Pulveri ir mutē berami un arī tādi, kas jāatšķaida ar ūdeni. Magnijs nopērkams arī šķidrā veidā ampulās – tad tas jālieto, sajaucot ar sulu. Šo magniju vieglāk iedot maziem bērniem, bet – tikai pēc konsultācijas ar ārstu. Pulverveida un ampulās esošais magnijs uzsūcas ātrāk. Tāpat tas ir dažādas koncentrācijas, kas ļauj katram cilvēkam piemeklēt atbilstošu devu atkarībā no viņa vajadzībām un sūdzībām. Taču jebkuri preparāti ir jālieto atbildīgi, jo lielas magnija devas var izraisīt caureju, vemšanu, sāpes vēderā.

Izmanto īpašo piedāvājumu magnijam un produktiem locītavu veselībai!

No 30. jūnija līdz 6. jūlijam "Benu aptieka" piedāvā supercenas jeb 35% atlaidi visiem magnija preparātiem un produktiem locītavu veselībai!* Izvēlieties sev piemērotākos produktus un baudiet vasaras kustību prieku!

Jums piemērotāko produktu palīdzēs izvēlēties mūsu farmaceiti aptiekā, kā arī "Benu.lv" – izmantojot dzīvā čata funkciju vai zvanot uz "Benu" klientu servisa centru: t. (+371) 25 621 621 darbdienās no pulksten 9.00 līdz 17.00.

*UZTURA BAGĀTINĀTĀJS! Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!