Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris arī 2018. gadā turpinās iepazīstināt jaunos klausītājus ar klasiskās mūzikas skaistumu un daudzveidību.

13. janvārī Lielajā ģildē tiks rādīts Jāņa Šipkēvica lieldarbs – muzikālā izrāde pusaudžiem "Zenīts".

Komponists šo dziesmu ciklu komponēja 2017. gada vasarā speciāli LNSO vasaras festivālam "LNSO vasarnīca". Izrāde veidota kā paša Jāņa un viņa kādreizējā klasesbiedra, cikla dzejas autora Marta Pujāta emocionāls un dinamisks vēstījums par skolas gados piedzīvoto.

Divi dziedoši zēni skatītājiem zīmē 1990. gadu Rīgas Doma kora skolas mācību klases un gaiteņus, brauc liftā, raksta diktātus, spēlē "Super Mario" un sapņo par jaunām botām.

Jāņa Šipkēvica suģestējošā mūzika un Marta Pujāta asprātīgie dzejoļi pamodina bērnu, kas līdz mūža galam mīt katrā no mums. Izrāde liek smaidīt, sniedz lielu prieku un dāvina spilgta piedzīvojuma sajūtu.

Jānis Šipkēvics saka: "Šis cikls ir savdabīgs psiholoģisks seanss, kurā ar dažādu žanru kompozīcijām tiek atjaunotas saites ar skolas laika maģisko pasauli. Muzikāli cikls ir tāds, kādu savam iztēles orķestrim būtu rakstījis bērns. Ar vēlmi izprast apkārt notiekošo un piešķirt visam rotaļīgu, eksistenciālu, smieklīgu, aizkustinošu, pārpasaulīgu un puiciski ikdienišķu jēgu."

Izrādes režisors – Viesturs Meikšāns, scenogrāfe un tērpu māksliniece – Rūta Briede. Izrādes galvenie varoņi būs Rīgas Doma kora skolas audzēkņi Holgers Štāls un Kristaps Apkalns, kopā ar viņiem – "LNSO zenītansamblis" diriģenta Gunta Kuzmas vadībā.

Muzikālā izrāde pusaudžiem "Zenīts" notiks 13. janvārī plkst. 15 Lielajā ģildē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!